martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació celebrarà amb les 800 falles la declaració de la festa com a Patrimoni de la Humanitat

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, acompanyat per la Corporació al complet i les Falleres Majors de València, Raquel Alario i Clara Parell, rebrà dimarts que ve, 14 de març, a les comissions falleres valencianes en la recepció anual que concentra en la plaça de Manises a un col·lectiu que enguany celebra la declaració de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat.

Precisament aquest és el lema escollit enguany per la Diputació, ‘Falles 2017 Patrimoni de la Humanitat’, per a commemorar un reconeixement universal pel qual la Diputació ha treballat conjuntament amb la resta d’institucions valencianes. Les més de 800 comissions falleres de la província estan convidades a un acte en el qual rebran l’estendard que podran col·locar en els seus monuments. Un estendard que el passat any va implicar al col·lectiu faller en la lluita contra la violència de gènere i que en aquesta ocasió celebra la declaració de la UNESCO.

Els estendards podran ser arreplegats per les comissions falleres a partir de les 10 del matí del dimarts en la plaça de Manises, a les portes de la seu de la Diputació, on haurà dues taules, una per a les falles de la capital i una altra per a les de les comarques valencianes. A partir de les 10.30 h., el grup valencià Swaters amenitzarà la matinal fallera en la plaça de Manises, amb càtering per als assistents.

Entre les 10.30 i les 11.30 h., el president, Jorge Rodríguez, i les Falleres Majors de València, Raquel Alario i Clara Parell, lliuraran a les juntes falleres locals de la província els estendards, després d’un breu discurs de benvinguda tant del president com de la Fallera Major de València. I a continuació tornarà la música de Swaters a la plaça de Manises fins passat el migdia.

Els fallers i falleres que assistisquen a l’acte podran visitar els diferents espais de la Diputació de València, des dels patis de la Scala i la Batlia fins al Saló de Reines, el Saló de Plens o les escales imperials, accedint a l’interior dels edificis per la tercera de les portes de les quals disposa la seu de la Diputació en la plaça de Manises.

Últimas noticias

Contenido relacionado