domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació inverteix 100.000 euros per a convertir les antigues escoles de Castelló de Rugat en centres de lectura

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, s’ha reunit aquest dijous a Castelló de Rugat amb diferents associacions del municipi de la Vall d’Albaida, on ha destacat “les obres sostenibles que han decidit escometre els ajuntaments amb autonomia i responsabilitat traient el major partit a la inversió de la Diputació en les comarques valencianes”.

Rodríguez, acompanyat per l’alcalde, Antonio Esquinas i la diputada de Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer, ha visitat la Casa de la Cultura de Castelló de Rugat, l’edifici de les antigues escoles que ha sigut condicionat com a nou centre públic de lectura amb prop de 100.000 euros del primer Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) de la Diputació i el Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS), amb el qual s’instal·larà un nou ascensor que millorarà l’accessibilitat a la primera planta.

La conversió de l’antic edifici de les escoles en centre de lectura és l’actuació més destacada de l’últim any a Castelló de Rugat, on la Diputació de València ha invertit un total de 390.000 euros, desglossats en els 159.000 dels dos plans d’inversions sostenibles, els 106.000 del PPOS, els 30.500 euros del Pla de Camins i Vials, 4.300 euros del Pla d’Ocupació i 89.000 euros del Fons de Cooperació Municipal.

Amb aquestes partides, l’Ajuntament de Castelló de Rugat ha pogut decidir el tipus d’inversions necessàries per a millorar els serveis i la qualitat de vida dels seus veïns, des de la millora en les instal·lacions d’edificis públics a l’arranjament de carrers, passant per la climatització i il·luminació de l’antic gimnàs. Obres que, en paraules de Rodríguez, “no són actuacions faraòniques sinó millores en infraestructures bàsiques dels municipis per a millorar la qualitat de vida de les persones que habiten en ells”. Quant al Fons de Cooperació Municipal, el president de la Diputació ha assenyalat que “amb aquesta nova línia que aportem a parts iguals amb la Generalitat quadrem el cercle del finançament local, doncs a més d’inversions, aquests diners podrà ser destinat a despesa corrent, molt important per al manteniment dels serveis bàsics”.

Jorge Rodríguez i l’alcalde de Castelló de Rugat ha mantingut una trobada amb diferents associacions del municipi en la nova biblioteca, on els veïns han tingut l’oportunitat de traslladar al president les seues inquietuds. En aquest sentit, Rodríguez ha explicat el full de ruta de la Diputació amb plans “basats en criteris objectius i transparents enfront dels plans teledirigits d’una altra època”.

Per la seua banda, l’alcalde, Antonio Esquinas, ha fet valdre aqueix canvi de rumb que “reforça l’autonomia dels alcaldes i ens permet destinar les ajudes de la Diputació a qüestions realment necessàries i que ens demanen els nostres veïns”. Rodríguez ha acabat destacant la força del municipalisme i la “responsabilitat” que estan demostrant els alcaldes i alcaldesses a l’hora d’invertir les ajudes que arriben de la Diputació, com en el cas del centre públic de lectura de Castelló de Rugat.

Últimas noticias

Contenido relacionado