Diputació fomentarà l’envelliment actiu amb els I Jocs Castellonencs d’Adults Majors

Una competició esportiva que recorrerà els pobles de Castelló a partir del pròxim 23 de febrer.

407

La Diputació de Castelló fomentarà l’envelliment actiu a través dels I Jocs Castellonencs d’Adults Majors (I JCAM), una competició esportiva que recorrerà els pobles de Castelló a partir del pròxim 23 de febrer.

La diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha explicat que “aquesta iniciativa respon a la inquietud dels nostres majors, que cada vegada més demanden un altre tipus d’activitats diferents de les quals fins ara duien a terme les institucions per a fomentar el seu envelliment actiu i millorar la seua qualitat de vida”.

Així, la diputada ha assegurat que “amb aquests jocs estem fomentant l’esport, eix estratègic de la Diputació, al mateix temps que valorem pràctiques culturals tradicionals i la sana competència entre els majors de diferents municipis de la província”.

Cal tenir en compte que les inscripcions ja poden realitzar-se en els 10 ajuntaments dels municipis en els quals és realitzaran aquests primers jocs, que són els següents: Alcalà de Xivert el 23 de febrer, el 16 de març a Les Useres, el 23 de març a Benicarló, el 28 de març a Montanejos, el 4 d’abril a Culla, a Orpesa el 6 d’abril, a Benicàssim l’11 d’abril. El 18 d’abril a Morella, el 20 d’abril a Segorbe i la final provincial tindrà lloc a Benicàssim el 25 de maig.

Cal assenyalar que es poden inscriure a aquesta competició els castellonencs nascuts l’any 1957 i anteriors. Poden participar centres d’adults majors, centres de jubilats i pensionistes, organismes privats i associacions, sempre que posseïsquen domicili en la província de Castelló i fonamentalment en els municipis en els quals es duran a terme els jocs.

En els JCAM es realitzaran disciplines esportives com el pentatló adaptat en el qual realitzaran activitats de precisió com penals de futbol, bàsquet i handbol. També es realitzaran disciplines de jocs tradicionals i naips com tir al pot i guinyot.

Es realitzarà una etapa municipal i els guanyadors de cadascuna de les disciplines es reuniran en una final provincial el 25 de maig a Benicàssim.