El Mundial de Motocròs de la Diputació deixarà un impacte turístic de 10 milions en la província

Moliner: “La província concentrarà aquest cap de setmana totes les mirades del món del motor amb un gran abast a 180 països”.

559

L’aposta de la Diputació de Castelló pel turisme esportiu ‘Castelló Escenari Esportiu’ internacionalitza el seu impacte i portarà aquest cap de setmana el Mundial de Motocròs amb un impacte turístic en la província estimat en 10 milions d’euros. Aquesta competició posicionarà a la província entre les millors destinacions internacionals per a la pràctica d’aquest esport, que explica en la província amb el circuit de Vilafamés com un dels seus màxims exponents.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha destacat que “aquest cap de setmana assistirem a un dels espectacles més potents del panorama del motor mundialment, la prova regna de les dues rodes sobre terra, a una competició que omple hores de televisió en els cinc continents i amb una capacitat d’exportar la imatge del nostre territori sens dubte fora del convencional”.

En aqueix sentit, el president ha destacat que “per al Govern Provincial acollir una prova del mundial de motocròs és la culminació a un calendari replet de més de 300 esdeveniments que ha convertit a Castelló en un escenari esportiu envejable en el mediterrani. Enguany tindrem tres fites, aquesta prova del mundial de motocròs, el mundial de trail i els campionats d’Espanya absoluts de ciclisme, i que ens permetrà que moltes persones a tot el món coneguen la nostra terra. És precisament aqueix caràcter internacional el que fa més especial aquest esdeveniment que provocarà que les mirades de tot el món del motor es concentren aquest cap de setmana a Castelló”.

Les previsions apunten al fet que un total de més de 20.000 persones de tot el món coneguen la província des d’aqueix divendres fins al diumenge, amb un impacte econòmic d’uns 10 milions d’euros.

Juan José Gimeno, responsable del circuit, ha explicat que “el mateix promotor del Campionat del Món ens ha confirmat que hem batut el rècord de venda anticipada, superant les 5.000 entrades, molt per sobre d’altres circuits consolidats. Si es consoliden aqueixa previsió, estarem en més de 15.000 entrades per dia. Està havent-hi molt més moviment del que esperàvem. A nivell infraestructura està tota la part del públic acabada, avui comença a muntar el promotor del mundial, i el divendres tenim previst que estiga tot conclòs complint amb els terminis que ens havíem marcat”.

A més, ha posat l’accent que “el fet d’haver tancat un acord de cinc anys ens permetrà una garantia i estabilitat important en tots els sentits amb l’objectiu d’arribar a ser un referent en tota Europa”.