martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Obertes les inscripcions per a la nova ‘Territori Templer Run &; Bike Experience’ de la Diputació

La Diputació de Castelló ha fet un pas més en la nova proposta esportiva de ‘Territori Templer Run & Bike Experience’ amb l’obertura d’inscripcions per a participar en aquesta proposta que pretén promocionar el patrimoni històric a través de l’esport.

I és que aquesta competició enriqueix encara més el programa ‘Castelló Escenari Esportiu’ amb el qual la Diputació fa convergir turisme, cultura i esport en un mateix producte carregat de noves oportunitats per al territori provincial. És tant el potencial que obri aquest esdeveniment que el Govern Provincial arranca així la seua posada en marxa abans que tinga lloc els pròxims dies 1 i 2 de novembre de 2019. Les inscripcions ja poden formalitzar-se a través de la pàgina web www.territoriotemplario.es

El diputat d’Esports, Luis Martínez, ha animat a la participació en aquesta proposta que “amb un enfocament turístic i molt popular oferirà als esportistes un gran ventall de possibilitats a triar entre diferents modalitats esportives i dies de competició, incorporant com a novetat la modalitat de BTT elèctrica i la pernoctació i convivència en un campament temàtic. És per això que amb bastant temps al davant ja treballem aquesta prova esportiva com una gran oportunitat per a continuar generant riquesa a Castelló. A través d’aquesta competició molts descobriran l’enorme patrimoni cultural i històric entorn dels templers a la nostra província”.

Un atractiu sobre el qual també posa l’accent l’organitzador de la prova, Roberto Marqués, que ha assegurat que “conjuminem esport, turisme, cultura i naturalesa amb un espectacular recorregut pels pobles de la nostra província consolidant Castelló com a destinació esportiva. Donarem l’opció de fer la competició en un només dia, de forma més popular, o en dues jornades per als més preparats”.
La competició discorrerà pels municipis de Culla, Peníscola, Alcalà de Xivert i Santa Magdalena de Polpís.

Sendera Miradora Templera
La Diputació promou amb la creació de la sendera senyalitzada denominada ‘El Mirador Templer’ la posada en valor dels recursos patrimonials també com a element dinamitzador del turisme i de l’activitat dels municipis de Castelló. El Govern Provincial ha creat aquesta nova sendera interpretativa que en les seues més de 26 quilòmetres de longitud uneix Peníscola amb Alcossebre (Alcalà de Xivert), unint amb això els castells medievals i templers de Peníscola, Santa Magdalena de Polpís i Alcalà de Xivert. Es tracta d’una sendera que discorre en un 90% del seu recorregut pel Parc Natural de la Serra d’Irta i que combina la riquesa paisatgística d’aquesta zona de la província amb l’atractiu patrimoni històric de les fortaleses històriques.

Cal assenyalar que aquesta actuació dóna continuïtat al Pla Director del Castell de Peníscola a través del qual la Diputació es proposa valorar les fortaleses templeres al mateix temps que aprofitar totes i cadascuna de les oportunitats que el monument més visitat de la nostra província puga irradiar a la resta de municipis de Castelló amb els quals guarda relació.

Generar recursos turístics per a crear més oportunitats
És important assenyalar que aquesta iniciativa de la Diputació es correspon amb la seua prioritat d’ajudar els municipis de la província a generar productes turístics a través de la posada en valor dels seus recursos amb la condició de generar en ells noves oportunitats de futur.

Així, tant el Mirador Templer com la competició ‘Territori Templer Run & Bike Experience’  compten amb una determinació divulgativa que abasta tant al visitant ocasional o de temporada com als mateixos castellonencs. Trobaran en aquests itineraris un nou motivador per a visitar el ric patrimoni que tanquen els municipis de la nostra província. A més, mostrar aquest llegat de forma més accessible, contribuirà al fet que es visite més i facilitarà la dinamització dels diferents agents locals.

Últimas noticias

Contenido relacionado