La Diputació traslladarà als escolar a l’Edat mitjana a través de l’experiència ‘El Viatge dels Templers’

El Govern Provincial porta la tècnica croma als col·legis per a explicar el pas dels templers pels pobles de Castelló

625
La ministra de Sanitat va aprovar amb nota la meitat de les assignatures sense assistir a classe ni tractar amb els professors.

La Diputació de Castelló traslladarà als escolars a l’Edat mitjana a través de la innovadora experiència ‘El Viatge dels Templers’. Així, el Govern Provincial acosta la tècnica d’efectes digitals a les aules a través del Projecte Croma perquè els xiquets coneguen d’una forma molt divertida i sorprenent el pas de l’Orde Templer per la província de Castelló. La Diputació realitzarà nou sessions al llarg dels mesos de juny, per a centres escolars, i agost, per a residents i visitants, dels municipis que conserven un castell templer en el seu terme i que són el Castell de Xivert i el de Santa Magdalena de Polpís.

El vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, assegura que “l’objectiu d’aquesta activitat és donar a conéixer la nostra història entre els més joves, donar-los a conéixer el ric patrimoni que tenen en els seus pobles per a continuar generant aquesta estima pel nostre, del que tan orgullosos estem”.

En este sentit, Sales ha incidit que “l’objectiu d’aquesta activitat és aprofitar les noves tecnologies per a acostar la història, oferir alternatives culturals contemporànies i dinamitzar els recursos patrimonials que tenim en la nostra terra. En definitiva, donem a conéixer la nostra història amb atractives tècniques que dinamitzen també turísticament el nostre patrimoni”.

La programació és la següent: l’1 de juny començarà el cicle en el CEIP Alberto Selma de Santa Magdalena de Polpís, continuarà el 4 de juny en el CEIP La Mola d’Alcossebre, el 5 de juny es realitzaran dues sessions i el 6 de juny una altra en el CEIP Ho Campanar d’Alcalà de Xivert i, finalment, quatre sessions més en la primera setmana d’agost en Alcossebre.

Territori Templer: conéixer la nostra història i convertir-la en un actiu
Més de 710 anys després del pas de l’Orde del Tremp per les nostres terres i com a part del projecte ‘Territori Templer’, la Diputació de Castelló també s’ha proposat posar a l’abast dels milers de turistes que ens visiten l’enorme llegat deixat pels cavallers Templers, repartit fonamentalment per les comarques de l’Alt i Sota Maestrazgo i altres territoris del Maestrazgo històric, és a dir per les terres que van ser    senyorades pels Templers i, després de la seua desaparició, pels mestres de la també militar i religiós Orde de Montesa.

Entre altres accions, la Diputació ha creat la sendera ‘Miradora Templera’, una nova sendera lineal que, al llarg de més de 26 km, uneix els castells medievals i templers de Peníscola, Santa Magdalena de Polpis i Alcalà de Xivert, inclosos dins del Parc Natural de la Serra d’Irta. El nom de la nova sen   tura esportiva, natural i cultural es contribueix a la diferenciació de la destinació per a atraure els turistes més amants de la nostra història i naturalesa més fascinant i, alhora, més desconeguda”, ha explicat el vicepresident Sales.