El Pla Edificant aproba l’ederrocament l’Ambaixador i l’obra del Falomir d’Almassora

El ple sol·licita avui l'adhesió de la localitat al programa de la Generalitat.

1801

La Conselleria d’Educació ha confirmat l’autorització perquè l’Ajuntament d’Almassora redacte les memòries valorades de l’enderrocament i construcció del col·legi Ambaixador Beltrán i l’ampliació de l’institut Álvaro Falomir, dins del Pla Edificant. La Generalitat Valenciana accepta així la totalitat de les sol·licituds tramitades pel consistori per a l’actualització dels centres.

Així ho anunciarà aquesta vesprada l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, durant el ple ordinari, en el qual la corporació municipal aprovarà l’adhesió formal al Pla Edificant després del vistiplau de la proposició, en el ple de novembre, per a instar a la Conselleria d’Educació al fet que executara la reforma del col·legi Ambaixador Beltrán, la construcció del col·legi Santa Quitèria i l’ampliació de l’IES Álvaro Falomir. Finalment, totes les peticions han rebut el beneplàcit del gabinet autonòmic.

“La primera autorització que vam rebre va ser la del projecte del Santa Quitèria, la continuïtat del qual va estar en dubte en l’anterior legislatura en suprimir la Conselleria una aula i ajuntar a alumnes de diferents edats en la mateixa classe, i aquest mateix divendres ens van comunicar les altres dues grans actuacions: la nova construcció de l’Ambaixador i l’ampliació de l’institut Álvaro Falomir”, ha assenyalat la primera edil.

Aquesta autorització per a la redacció de les memòries valorades es produeix després que l’Ajuntament d’Almassora registrara les demandes de la localitat al desembre, recentment obert el termini per a traslladar les autoritzacions. En aquestes dates, els tècnics municipals han començat les visites als centres per a concretar les necessitats que cada col·legi, institut i escola infantil va demandar a petició dels seus respectius consells escolars.

L’aprovació de les diferents línies d’actuació per part de la Conselleria d’Educació és la fase inicial d’un cicle compost per diverses etapes fins que l’Administració autonòmica traspasse les competències a l’Ajuntament d’Almassora, segons ha recordat Galí. L’alcaldessa ha fet una crida a la “prudència” sense ocultar “l’enorme satisfacció perquè la Generalitat Valenciana haja atés totes les reivindicacions dels nostres col·legis i instituts, que són moltíssimes perquè acumulen dècades amb inversions mínimes”.

A més de les grans obres, el programa Edificant inclourà també altres actuacions menors com a reformes en cuines, passadissos, millores i ampliacions de pistes exteriors, clos, dotació d’equipament informàtic o digital i magatzems. Al marge d’aquestes intervencions queda la construcció del Regina Violant, que segueix el seu propi procés per a la licitació de les obres després de l’abandó de l’empresa.