viernes, 14 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Educació i les universitats públiques valencianes estableixen els criteris per determinar els espais de les proves d’accés a la Universitat

La comissió gestora de les proves d’accés a la Universitat està conformada per l’Administració educativa, representants de les cinc universitats públiques valencianes i representants dels equips directius dels centres educatius. Aquesta comissió ha determinat que són les universitats valencianes les que proposen espais per a realitzar les proves en diferents punts del territori. L’únic requisit per aprovar els diferents espais per part de la comissió gestora és que siguen llocs on no es dificulte l’activitat escolar d’alumnat d’altres etapes educatives.

L’Administració educativa havia detectat que, en alguns casos, es realitzaven les proves d’accés en instituts on l’alumnat del mateix centre es quedava sense classe durant tres dies per acollir les proves.

El secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler, ha indicat que “hem detectat que fins ara milers d’alumnes d’instituts valencians es quedaven sense classe perquè els seus centres acollien proves d’accés a la universitat. A aquest alumnat cal garantir-los les classes i que les proves no interferisquen en les jornades lectives habituals dels centres educatius que acullen els exàmens. Per tant, les universitats públiques valencianes han de determinar espais per a realitzar les proves que acomplisquen amb el que han determinat de forma consensuada totes les parts”.

Últimas noticias

Contenido relacionado