domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Cadastre revisa a la baixa l’IBI dels sòls urbanitzables industrials no desenvolupats d’Almassora

La Gerència Territorial del Cadastre de Castelló ha anunciat que revisarà el valor de 941.240 metres quadrats de sòl urbanitzable detallat industrial del terme municipal d’Almassora, mesura que afectarà el rebut de la contribució que els propietaris d’aquests terrenys paguen. L’objectiu del Cadastre és rebaixar la càrrega sobre aquells solars que es troben en àrees no desenvolupades urbanísticament.

D’aquesta manera, els titulars de terrenys en els SUPOI 1 (entre la CN-340 i La Molineta) el SUPOI 4 (entre l’Av. Castelló i la CV-18) així les unitats d’execució 1 i 2 del SUPOI 9 (al costat del Camí Fons) veuran reduït l’impost que abonen al consistori. Malgrat que la Gerència Territorial encara no ha xifrat la quantia de la rebaixa, sí que ha avançat que aquesta afectarà el padró de 2016 i per tant, es reflectirà en paga d’aquest mateix any.

Aquesta mesura se suma a les accions empreses per la Regidoria d’Hisenda el passat mes d’octubre, quan aquest departament va sol·licitar una reducció de l’IBI per als sòls urbanitzables no detallats que afectava partides del terme municipal com a Santa Quitèria, la Molineta, La Foya o L’Estret, entre unes altres. Pròximament, el Cadastre notificarà a cada propietari la nova valoració del sòl i aquests hauran de sol·licitar a l’Ajuntament la devolució de la diferència respecte a l’impost abonat en 2015.

Els responsables d’Hisenda, Roger Beltrán, i d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, han manifestat la seua voluntat d’afavorir als veïns sempre que siga possible en els impostos que depenen del consistori. Segons el calendari del contribuent publicat pel consistori, el termini establit per al pagament del rebut de l’IBI s’obrirà el 23 de maig i finalitzarà el 5 d’agost. Beltran ha recordat que la revisió de preus provocada per aquestes mesures del Cadastre afectarà aquest rebut i, referent a solars urbanitzables no permenortitzats també al de l’any anterior.

Cal assenyalar que l’Ajuntament fa arribar als veïns, mitjançant correu postal, els tributs abonats. No obstant això, en cas de no rebre’ls, aquests podran ser sol·licitats a través de les oficines SIAC i per Internet, mitjançant l’aplicació Carpeta Ciutadana de la web municipal.

Últimas noticias

Contenido relacionado