jueves, 25 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Govern Provincial lidera de la mà dels ajuntaments el projecte conjunt ‘Ceràmica de Castelló’ en Cevisama

El Govern Provincial de Castelló liderarà de la mà dels quatre ajuntaments amb més tradició ceràmica de la província (Castelló, Vila-real, Onda i L´l’Alcora) el projecte conjunt ‘Ceràmica de Castelló’ que es presentarà, per quart any consecutiu, en forma d’un únic stand en CEVISAMA. Així, la Diputació, com a Ajuntament d’ajuntaments, canalitzarà en aquest espai totes les iniciatives que les institucions de la província estan duent a terme per a impulsar la innovació i recolzar a un sector clau de l’economia provincial, principal motor tractor de l’activitat industrial castellonenca.
[pullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Moliner: “Com a Ajuntament d’ajuntaments coordinem tot l’esforç institucional a un sector clau per a la província”[/pullquote]
El president de la Diputació, Javier Moliner, ha compartit aquest matí una reunió de treball amb els alcaldes dels quatre municipis per a acabar de perfilar els detalls de la intensa agenda de treball que dinamitzarà aquest espai expositiu. “El paper d’aquesta Diputació, d’aquest Ajuntament d’ajuntaments, és el de coordinar tota l’activitat institucional i servir de paraigua per a totes aquelles iniciatives que s’identifiquen amb la marca ceràmica de Castelló. Es tracta d’optimitzar recursos, de ser més eficients en la promoció, i de compartir eines de treball i talent al servei del nostre clúster ceràmic, un sector clau per a la província”.

En aqueix sentit, Moliner ha concretat que “les institucions més representatives de la província volem deixar un missatge d’unió clar a tot el sector ceràmic, perquè ens mou el millor per a la província de Castelló. I darrere de cada esforç dels treballadors de la ceràmica i dels empresaris, estarem les institucions per a recolzar-los, sense diferència de color ni d’interessos”.

Així, el stand de la Diputació, tindrà les entitats més rellevants d’aquests municipis amb la Càtedra d’Innovació Ceràmica de Vila-real, el Museu del Taulell Manolo Safont d’Onda, el Museu de la Ceràmica de L’Alcora o el Museu de Belles Arts de la capital de la Plana. Tots els representants dels ajuntaments han agraït la iniciativa de la Diputació de conjuminar el respatler institucional i les iniciatives dels ajuntaments de la província a favor del sector.

En aqueix sentit, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha posat l’accent que “la ceràmica és clau en la província de Castelló i és clau en la seua capital, la ciutat de Castelló. Ho ha sigut en el passat i volem que el seguisca sent en el futur, és per açò que el sector i la Diputació compta amb tot el suport de l’Ajuntament de Castelló per a seguir impulsant aquest sector, i presentarem les diferents campanyes i projectes de treball que anem a dur a terme des de la ciutat per a aconseguir-ho”.

El tinent d’alcalde de Vila-real, Diego Armando Vila, ha explicat que “la principal iniciativa que presentarem serà la fira Destaca d’acord al nostre suport al sector. ”

Per la seua banda, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha posat en valor “aquest exemple de col·laboració entre diferents administracions per un sector fonamental per a la província i per a un poble com el nostre, ratjoler per excel·lència. Agraïm a la Diputació el seu suport i presentarem diverses iniciatives en el stand per a continuar amb la intensa labor que estem fent pel sector”.

I l’alcalde de L´l’Alcora, Víctor García, ha agraït “a la Diputació i a la resta d’ajuntaments participants la seua implicació per a, entre tots units, sumar suport al sector ceràmic. Hem decidit estar junts en la fira més important del món que té el nostre sector per a mostrar la innovació i el bon fer que ens fa líders com a territori productor de ceràmica. Des de L´l’Alcora presentarem la trentena sisena edició del nostre concurs internacional i noves iniciatives com la col·laboració públic-privada que anem a dur a terme per a instal·lar material ceràmic en els nostres carrers i realitzar un recorregut que permeta visualitzar-lo”.

El stand: ‘Castelló és ceràmica’
Sota el lema ‘Castelló és Ceràmica, innovem avui per a avançar-nos al futur’, el renovat stand de la província es presenta sota un disseny net i modern, amb prioritat en els espais per a presentacions i per a treball. Hi haurà dues zones diferenciades, sent una destinada principalment a les presentacions tècniques i reunions executives, i l’altra més dirigida a l’exposició i presentacions públiques.
(adjuntem imatge)

El stand de la província cerca com a objectiu transmetre al sector empresarial ceràmic que, les institucions públiques castellonenques recolzen a aquest pilar econòmic i ho fan no solament facilitant la seua dinàmica econòmica, sinó posant també projectes i iniciatives de recerca i innovació que vagen dirigides a fomentar el consum ceràmic, promocionar la utilització de la ceràmica com una matèria primera d’altes qualitats i prestacions i la implementació de projectes de recerca, desenvolupament i innovació, dirigits a millorar la competitivitat i oferta del sector ceràmic.

Potent agenda pròpia de treball
La Diputació de Castelló ha coordinat tant els seus recursos tècnics i materials propis com els de els ajuntaments per a donar lloc a una intensa agenda de treball amb presentacions i reunions amb tal d’impulsar de la millor forma el sector ceràmic.
“Estem al costat dels ajuntaments, sense colors ni distincions, com es pot comprovar en aquest acte. Estem al costat de les nostres empreses, defensant els seus interessos perquè són els de tots els castellonencs, com estem defensant al taulell castellonenc a Europa davant l’amenaça del mercat xinés”, ha assenyalat el president Moliner.
Entre les diferents presentacions que ocuparan l’agenda del stand provincial es troben els següents projectes:
Avanços i noves línies de treball del projecte de vigilància competitiva “Vigilancer”
Taller *prácticum de l’ús de l’eina de caracterització i promoció de l’aplicació de l’acabat ceràmic en solucions constructives “*Solconcer”.
Pla Provincial de Conservació i Rehabilitació de l’Habitatge
El nou projecte de geolocalizació empresarial Invespark.
La II edició de la Fira Destaca de Vila-real.
Presentació del 36º Concurs Internacional de Ceràmica de L’Alcora (CICA)
Presentació del Premi l’Alcora Espai Ceràmic
La incorporació de les actes dels premis Alfa d’Or per al Museu d’Onda.
La incorporació d’una rellevant col·lecció de material etnogràfic de caràcter tècnic-científic de Fernando Schleich
Usos innovadors de la ceràmica en espais urbans de Castelló.

Últimas noticias

Contenido relacionado