domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El PP de Castelló escolta les necessitats del sector pesquer

La portaveu popular, Begoña Carrasco, al costat del regidor Vicente Guillamón i els diputats autonòmics Rubén Ibáñez i Jose Ramón Calp -portaveus d’Economia i Pesca, respectivament, en les Corts Valencianes-, han mantingut una reunió amb representants del sector pesquer de Castelló per interessar-se per la situació que travessa l’activitat pesquera.

Per a Carrasco és necessari el suport de les institucions per protegir i garantir la continuïtat d’un sector productiu la tradició del qual en el Grau es remunta al segle XVII. “La pesca forma part de l’ADN de la nostra ciutat, amb una flota que va arribar a ser de les més nombroses a la Comunitat Valenciana. Cal combatre la inestabilitat per a frenar l’abandó de professionals i que aquest sector productiu, com és la pesca en les seues diferents modalitats, genere ocupació”.

“Cal legislar protegint l’activitat i que la pesca siga rendible. Controlar i respectar les vedes, defensar una pesca responsable i sostenible i que siga una opció més per als joves que hui no veuen futur en ella”.
“Comptem amb una situació geogràfica excepcional, tenim un producte fresc de màxima qualitat que proporciona un valor afegit a la nostra gastronomia i hem de treure-li la màxima rendibilitat”.
Falten iniciatives locals que afavorisquen el producte de la Llotja, com han sabut fer altres ciutats. A Castelló tenim l’oportunitat de reactivar el Mercat de Sant Pere -que el bipartit manté tancat després de gairebé un any sense idees ni projecte-, i convertir-ho en centre gastronòmic i d’oci on poder degustar el producte de la Llotja.

Aquesta proposta, a la qual no renuncien els populars, va ser desestimada pel bipartit malgrat comptar amb el suport majoritari d’hostalers, Confraria de Pescadors i entitats culturals locals. Proposava un Mercat de Sant Pere on el consumidor arribés atret per la qualitat dels seus productes autòctons.

Últimas noticias

Contenido relacionado