El president de la Diputació d’Alacant sol·licitarà una reunió amb l’alcalde per a la construcció d’un ADDA a Elx

Cèsar Sánchez ha estat en el menjar nadalenca celebrada pel Club Rotary d'Elx en l’Hotel Huerto del Cura

712

El president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, va anunciar que vol entrevistar-se amb l’alcalde d’Elx perquè li cedisca un sòl per a la construcció d’un ADDA en terreny il·licità. El nou edifici serà una important inversió, sent un espai que puga donar cobertura a la cultura, a la música, també a les demandes i necessitats que des del punt de vista empresarial té la ciutat d’Elx, “serà la inversió de la Diputació Provincial més important en la història de la ciutat il·licitana i la reunió dependria que puguen quadrar les agendes”, ha assenyalat Sánchez.

Diputació Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

“A més de compartir taula i estovalles (amb el Club Rotary), anem a parlar de qüestions importants per a la ciutat d’Elx i molt especialment, les inversions de la Diputació Provincial aquí en aquesta ciutat. Inversions que s’han produït durant aquests últims anys i que tinc la confiança i l’esperança que es puguen continuar produint en els pròxims anys”, ha explicat Sánchez. Sobre la cessió del vicepresident i diputat de Cultura que demana Compromís, Sánchez ha declarat que és una petició política fruit de la refrega que s’acosta i s’aveïna amb la campanya electoral, ja que, César Augusto té tota la confiança del president.

Diputació Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

La presidenta del Club Rotary d’Elx, Rosa Agulló, a l’inici de començar el menjar va explicar als assistents que les diputacions havien tornat a l’actualitat política, ja que, el passat 11 de desembre el partit popular i el socialista van rebutjar en el Congrés dels Diputats la proposta no de llei presentada per Compromís, blindant així, a les diputacions. També va comentar que hi ha un desconeixement general del qual fan les diputacions i de la seua utilitat pràctica.

César Sánchez va confessar als del Club Rotary que ha visitat Elx més vegades que cap altra ciutat en tota la província d’Alacant durant aquesta legislatura. També va fer una crítica al govern del botànic sobre competències que la Generalitat Valenciana va voler llevar-li a la Diputació d’Alacant entre elles la gestió de la marca Costa Blanca, sent la província alacantina el 60% del PIB turístic de la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa que, de deu turistes set vénen a la província alacantina.

Diputació Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

“En aquests moments, a la Comunitat Valenciana des del meu punt de vista, s’està produint un fenomen que és el fenomen del procés de catalanització, és un contagi del qual ha succeït durant els últims trenta anys a Catalunya i que està passant a la Comunitat Valenciana”, va exposar Sánchez als assistents del menjar i va afegir que “si continuen governant, possiblement els pròxims quatre anys es faran passos que ens posaran en l’avantsala del que va durar trenta anys a Catalunya i aquí pot arribar en menys d’una dècada, que és, el dret a decidir del poble valencià”. Una altra de les qüestions que Sánchez va destacar és sobre el tema de la llei de mancomunitats i la llei de comarques, opinant que les províncies en el govern del partit socialista i de Compromís no formen part del seu ideari polític. El president de la Diputació d’Alacant no es va deixar en el tinter res, i també va voler parlar del que ell considera la “mal dita llei del plurilingüisme”, llei que ataca la llei en vigor del 85 que és la de l’“Ús del Valencià”, que establia un mapa lingüístic on hi havia territoris valencians parlants, territoris castellans parlants i mixtos. Amb la nova llei és obligatori parlar valencià en tota la Comunitat Valenciana, sobretot en educació. També va criticar el requisit lingüístic que s’aprovarà d’aquí a unes setmanes en les Corts Valencianes i que deixarà fora a tots els que parlen castellà, no podent accedir a qualsevol treball públic dins de la Comunitat Valenciana.