domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El programa Pilota a l’Escola facilita recursos didàctics als pilotaris professionals i tècnics que hi participaran

La jornada de formació didàctica ha comptat amb la presència de primeres figures de Pilota Valenciana que visitaran, més endavant, escoles d’arreu del territori.

La conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i la Federació de Pilota Valenciana segueixen amb els cursos formatius per als professionals de la docència i l’esport que desenvoluparan el programa Pilota Escola arreu de la geografia valenciana. Hui ha sigut el torn dels pilotaris professionals i dels tècnics a qui se’ls ha oferit una sèrie de recursos didàctics per tal de connectar amb el jovent valencià.

El director general d’Esport ha manifestat que “un dels components més romàntics i alhora més efectius és la presència de pilotaris professionals i eixe contacte que tenen amb l’alumnat que, efectivament, toquen a eixos referents socials en el món de la pilota”. I per això, en aquest mateix sentit, ha agraït la presència de pilotaris professionals en aquest programa i ha considerat necessària la seua presència “perquè considera que els alumnes se senten motivats per la seua presència i, alhora, els pilotaris, amb el contacte amb els que poden ser futures promeses, s’encoratgen a treballar”.

A la jornada formativa de Pilota Escola per a pilotaris professionals i tècnics han assistit primeres figures de la pilota valenciana com Soro III, Ricard, Álvaro o Fageca. En aquest sentit, el pilotari de Massamagrell ha declarat que el programa Pilota a l’Escola és “ben important per tal que els xiquets coneguen la Pilota des de ben menuts, coneguen on poden anar a practicar-la, on vore partides i que s’aficionen, almenys a l’esport, i si el practiquen doncs millor”. A més, ha destacat que “tant de bo arribara un punt en què la Pilota Valenciana fóra una unitat didàctica en totes les escoles”. En la mateixa línia, Ricard, el pilotari de Castelló de la Ribera, ha agraït “la voluntat de la conselleria per fomentar aquest projecte educatiu” i, posant la mirada en el futur, espera “que no facen falta programes com Pilota a l’Escola perquè significaria que el nivell de coneixement de la Pilota entre alumnes i docents és més ampli”.

El programa Pilota Escola començarà a meitat de febrer a les comarques alacantines i castellonenques simultàniament i, més tard, després de Falles, a la província de València i comptarà amb la presència d’aquestos pilotaris professionals i dels docents que han sol·licitat la seua participació al programa d’impuls de la pilota valenciana Pilota Escola.

Prèviament a aquestes sessions de formació, que només seran teòriques, es van celebrar a Benidorm, Petrer, Castelló, València i Piles una sèrie de sessions, tant teòriques com pràctiques, per donar als docents els recursos didàctics necessaris per a la transmissió de la Pilota Valenciana.

Últimas noticias

Contenido relacionado