domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El PSOE promet derogar la LOMCE i restablir les ajudes per al foment de l’ús del valencià

Els socialistes es comprometen amb Escola Valenciana a recuperar la dotació pressupostària de l’Estat per a l’impuls de la llengua autòctona, mesura que va ser eliminada pels governs del PP tant a la Comunitat Valenciana com a Espanya.

Els socialistes s’han compromés amb Escola Valenciana a recuperar l’assignació pressupostària de l’Estat per al foment de la llengua pròpia i que el PP ha eliminat en aquesta legislatura, així com a derogar la LOMCE si Pedro Sánchez guanya les eleccions el diumenge.

Així ho han manifestat els candidats del PSPV-PSOE per Castelló al Congrés dels Diputats, Artemi Rallo i Susana Ros, i al Senat, Josep Lluís Grau i Anna Belén Edo, en una trobada celebrada en la seu de Castelló amb el president i secretari de l’ens cultural, Natxo Badenes i Toni Vizcarro, respectivament.

Badenes ha expressat que “la recuperació de la dignitat de l’escola pública en valencià implica eliminar la LOMCE, una llei que ens ha retrocedit a períodes predemocràtics de la nostra història”.

Per la seua banda, els socialistes han manifestat que “el mateix esforç que el Consell de Ximo Puig està realitzant per recuperar el valencià, amb un increment en la dotació pressupostària, també ho realitzarà Pedro Sánchez, perquè el govern socialista sumarà i no restarà, com ha fet el PP amb les retallades aplicades en aquestes i altres mesures durant els governs populars a la Comunitat Valenciana i Espanya”.

Cal recordar que el PSPV sempre ha apostat per la llengua de la Comunitat. La Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, que ha sigut referent durant molts anys, i ho segueix sent, va ser aprovada quan Ciprià Císcar va ser conseller de Cultura i Educació i Joan Lerma president de la Generalitat.

“Amb aquella norma, el valencià va entrar definitivament en els col·legis i va començar la normalització de la nostra llengua. La recuperació cultural i lingüística sempre ha vingut de la mà de l’esquerra, però la dreta, desgraciadament, ha utilitzat la llengua i els símbols per a dividir-nos i enfrontar-nos”, han afirmat els socialistes.

El PSPV-PSOE “valora i recolza la labor des dels col·lectius com a Escola Valenciana han fet per la normalització del valencià, tant en l’àmbit escolar com en el seu ús social. Creiem que des de les institucions cal impulsar i donar exemple d’aquesta labor, però també cal donar suport a als col·lectius de base que fan aquest treball amb rigor i professionalitat”.

Últimas noticias

Contenido relacionado