09:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

El tècnic de so de la visita del papa afirma que Gürtel va utilitzar una “empresa amiga” per a aconseguir l’adjudicació

Teconsa li va fer un contracte perquè continuara prestant el seu servici com a coordinador de vídeo i so de l'esdeveniment i que el projecte que es va presentar a RTVV "era el mateix".

El coordinador de vídeo i so de la visita que el papa va fer a València l’any 2006 en el marc de la V Trobada Mundial de les Famílies, Miguel Torroja Fungairiño, ha afirmat aquest dijous que la trama Gürtel va utilitzar una “empresa constructora amiga” perquè Radiotelevisió Valenciana (RTVV) li adjudicara la instal·lació de pantalles gegantes i megafonia per a seguir el recorregut de Benet XVI.

Així ho ha dit Miguel Torroja en el juí que celebra l’Audiència Nacional per la presumpta irregularitat en la contractació d’aquests servicis i en el qual ha comparegut en qualitat de testimoni. Ha explicat que la trama li va comentar que encara que tot el projecte audiovisual ho havia realitzat Orange Market (empresa de la Gürtel a València) finalment es presentaria al concurs la constructora Teconsa, malgrat que el seu objecte social no era l’audiovisual, a causa d'”un problema d’aval bancari”.

En aquest sentit, ha afegit que Teconsa li va fer un contracte perquè continuara prestant el seu servici com a coordinador de vídeo i so de l’esdeveniment i que el projecte que es va presentar a RTVV “era el mateix”. Durant la seua declaració, Torroja també ha afirmat que la xarxa liderada per Francisco Correa va començar a preparar la visita del papa uns cinc mesos abans que RTVV li adjudicara el servici, al maig de 2006.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado