martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El TSJCV desbloqueja un compte de Correa en Ginebra perquè pague 271.000 € de responsabilitat civil

Els 271.000 euros seran transferits al compte de consignacions d'esta sala, segons assenyala l'acte, contra el qual cap recurs de súplica en el termini de tres dies

El Tribunal Superior de Justícia a la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha desbloquejat 271.000 euros d’un compte a Suïssa del capitost de la trama Gürtel, Francisco Correa, perquè pague la responsabilitat civil fixada en la sentència del cas Gürtel sobre Fitur.

La sentència del cas Gürtel relativa al pavelló valencià en Fitur, dictada pel TSJCV el febrer de 2017 i declarada ferm el passat 15 de maig pel Tribunal Suprem, va fixar, a més de les penes de presó, una responsabilitat civil de 271.636 euros per indemnitzar a la Generalitat.

La sentència requeria a Correa, Pablo Crespo, Álvaro Pérez, Felisa Jordán, Milagrosa Martínez, Rafael Betoret, Isaac Vidal i Jorge Guarro el pagament conjunt i solidari d’esta xifra, un pagament extensiu a Mónica Magariños fins a 265.056 euros i a Cándido Herrero fins a 10.120.

Per al pagament d’esta xifra, es declarava la responsabilitat civil subsidiària d’Orange Market fins a 147.096 euros; d’Easy Concept Comunicació fins a 59.317; de Booomerangdrive fins a 11.705 i de Servimadrid Integral fins a 3.541 euros.

Segons l’executòria penal feta pública este dimarts pel TSJCV, s’ha atés la petició expressa presentada per Correa en la qual plantejava que es desbloquegés d’un compte seu a Suïssa la suma de 271.000 euros, que cobreix en gran part l’import fixat en concepte de responsabilitat civil.

Correa al·legava que, d’esta manera, es veuria satisfeta esta quantitat “amb promptitud i possibilitaria, si escau, el gaudi de beneficis penitenciaris”.

La Sala civil i Penal del TSJCV ha deixat sense efecte el bloqueig d’este import en l’explica titularitat de Golden Chain Properties SA, propietat de Francisco Correa, i manté la resta dels diners que pogués existir en ella “en la situació de travat i indisponible pel seu titular”.

Els 271.000 euros seran transferits al compte de consignacions d’esta sala, segons assenyala l’acte, contra el qual cap recurs de súplica en el termini de tres dies. EFE

Últimas noticias

Contenido relacionado