jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Sánchez anunciarà el divendres la data de les eleccions després de perdre el debat dels pressupostos

El president del Govern, Pedro Sánchez, anunciarà divendres que ve, després de la reunió del Consell de Ministres, la data de les pròximes eleccions generals, segons han informat fonts de l'Executiu.

Sánchez convoca eleccions després de perdre el debat dels pressupostos
Sánchez:

Crònica d’una mort anunciada, si els pressupostos no tiraven avant, l’etapa progressista que va nàixer l’1 de juny amb ell èxit de la moció de censura, cau després d’haver allargat massa temps un govern creat per a convocar eleccions. Les esmenes a la totalitat dels pressupostos han sigut aprovades per 191 vots a favor contra 158 en contra i una abstenció.

Sánchez: Sense Pressupostos s’escurça la legislatura.
No se sap quan però en les últimes hores des del Govern s’ha lliscat la possibilitat que les eleccions se celebren el mes vinent d’abril, previsiblement el 28, amb el que les Corts es dissoldrien a principis de març.

Pablo Casado, en acabar la seua intervenció

Unes eleccions amb males expectatives per al PSOE
PP, Ciutadans i VOX aconseguirien el 51,2 per cent dels vots enfront del 39,5 per cent que sumarien el PSOE i Unidos Podemos en cas de celebrar-se eleccions generals anticipades, segons un sondeig que publica aquest dimecres eldiario.es. L’enquesta, elaborada per Celeste-Tel per a febrer, assenyala que els quatre grans partits cauen respecte al mes anterior mentre VOX continua pujant i aconseguiria el 8,9% dels vots (entre 17 i 20 escons).

El judici del procés
El portaveu del PDeCAT en el Congrés, Carles Campuzano, creu “discutible” que les eleccions generals se celebren coincidint amb el judici dels líders independentistes del “procés” i advoca perquè els comicis se celebren una vegada es conega la sentència del Tribunal Suprem.

En declaracions als periodistes després del ple que este dimecres ha rebutjat els pressupostos del Govern de Pedro Sánchez, Campuzano ha dit que en termes legals sí que és compatible que hi haja eleccions amb el judici en marxa, però que “en termes polítics és més discutible”.

Santiago Abascal, en un acte de VOX

L’entrada de VOX en el Congrés dels Diputats
Una de les equacions més complicades de cara als comicis serà calcular com se saldarà la disgregació del vot de la dreta entre PP, Ciutadans i VOX. Un tripartit que molts dels seus propis representants ja donen per coalició automàtica destinada sempre a entendre’s.

Borsa de Madrid. Foto d‘arxiu

L’amenaça d’una nova crisi
L’economia no jugarà tampoc de la mà del vencedor: la baixada de les exportacions, la més que segura sitaució inestable de demà en la borsa i el forat de deute en el qual el govern nacional està assumit, acompanyat de la crisi del sistema de pensions, suposarà que les polítiques econòmiques presentades en la campanya electoral, o no siguen tan sucoses o no siguen tan realistes.

Últimas noticias

Contenido relacionado