jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Emergències recomana ajornar la plantà de les Falles per a evitar incidents pel pròxim temporal de pluja i vent

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha ampliat el comunicat informatiu d’alerta emès ahir a organismes participants en Emergències i municipis valencians recomanant ajornar la plantà dels monuments fallers fins a la vesprada del dimarts 14 de març com a mesura de seguretat davant el temporal de vent i pluja persistent (en forma de neu a l’interior) que està previst es registre en pròximes hores a la Comunitat Valenciana.

Aquestes recomanacions s’efectuen atenent al nou butlletí d’avís especial per fenòmens adversos emès al migdia d’avui per l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) en el qual alerta de fortes pluges que poden aconseguir fins als 100 l/m2 en 12 hores en tota la província de València i zona litoral nord d’Alacant, coincidents amb vents de component Nord-est que poden aconseguir ratxes màximes de 90 Km/h.

En base també al butlletí de AEMET, el Centre de Coordinació d’Emergències ha establit a partir de les 12.30 hores d’avui preemergencia nivell taronja per pluges a Alacant (litoral nord) i València; per vents nivell Taronja a Alacant (litoral nord i interior) i València (interior sud i litoral sud); i per nevades nivell Taronja a Castelló (interior nord). També s’ha decretat la Preemergencia per fenòmens costaners a València (litoral nord i litoral sud) i Alacant (litoral nord).

Després de confirmar-se les previsions realitzades ahir, el director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha insistit en la necessitat “d’extremar les mesures de seguretat en guies, amarres, peces, carpes, escenaris o qualsevol altre element que puga veure’s afectat pel vent i la pluja per a impedir qualsevol contratemps associat a la seua utilització i establiment”.

José María Ángel ha reiterat que des de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències s’insisteix en la conveniència de “mantenir-se atents a qualsevol altre avís o butlletí d’informació especial que, d’ara endavant, es puga emetre des del Centre de Coordinació d’Emergències, així com del seguiment i recomanacions que la Generalitat Valenciana publique a través del compte de twitter @GVA112”.

D’altra banda, en el comunicat especial emès des del Centre de Coordinació d’Emergències també es recomana als municipis que alerten als voluntaris de Protecció Civil de les seues Agrupacions municipals perquè, en cas necessari, col·laboren en les tasques de seguretat i protecció que els siguen requerides.

Recordar també que a través de la pàgina web http://www.112cv.gva.es es pot accedir a una sèrie de consells i recomanacions de Protecció Civil i autoprotecció ciutadana davant possibles riscos i fenòmens adversos meteorològics i com adoptar mesures preventives en cas de temporals com el previst per a les pròximes hores.

Últimas noticias

Contenido relacionado