lunes, 15 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Es desbloqueja la construcció de la carretera al port de Borriana

El director general d’Infraestructures, Carlos Domingo, s’ha reunit aquesta setmana amb l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont i els regidors Vicent Aparisi i Cristina Rius, per acordar el desbloqueig la construcció de la carretera que ha d’unir el nucli urbà amb el Port de Borriana.

Ambdues institucions, després d’analitzar les alternatives del projecte han arribat a un acord de finançament, deixant clar que serà una realitat aquesta mateixa legislatura, començant les obres el 2016 i posant el punt final a una reivindicació veïnal de fa més de 20 anys.

De fet, existia un protocol signat pel conseller García Antón i l’alcalde Ferrada que mai es va complir. Ara, ja s’ha establert l’acord de finançament, la Generalitat ja disposa de partida pressupostària, i el repartiment de les tasques tècniques a realitzar per cada institució: la Generalitat s’encarregarà del carril-bici i la separació dels sentits de la marxa, mentre que l’Ajuntament construirà els vials.

Carlos Domingo ha ressaltat el clima de cordialitat i col·laboració per a “acordar la transformació de la carreta actual en un vial amable, segur, verd i respectuós amb els vianants i els ciclistes”.

Per la seua banda, María Josep Safont, ha manifestat la seua “gratitud a la nova sensibilitat de la Generalitat i, en particular, de la Conselleria de Territori en aquest cas, que ha permés que, en tan poc temps del canvi de govern en les dues Institucions, el projecte ja estiga en marxa, pressupostat i serà una realitat durant aquesta legislatura. Tot un exemple de coordinació i col·laboració”.

Últimas noticias

Contenido relacionado