Les escoles ensenyen al Conseller Vicent Marzà com funciona ‘Pintaescola’

Marzà visita a Castelló el projecte ‘Pintaescola: dotze artistes, dotze escoles’, que uneix art i educació, que es basa en l’embelliment de les escoles a través de murals pintats per tota la comunitat educativa de cada centre de la ciutat.

829
El Club de Tir amb Arc d'Almussafes copa els podis de l'autonòmic en sala

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el regidor d’Educació a l’Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, han visitat aquesta vesprada les escoles Enric Soler i Godes i Castàlia per viure en directe els treballs artístics que s’estan portant a terme dins del projecte ‘Pintaescola: dotze artistes, dotze escoles’.

‘Pintaescola’ és un projecte pedagògic, didàctic i cooperatiu, que es basa en l’embelliment de les escoles a través de murals pintats per tota la comunitat educativa de cada centre de la ciutat. Però a l’edició d’enguany s’ha volgut fer un salt qualitatiu pel fet d’implicar en el projecte l’Escola d’Arts i Superior de Disseny de Castelló, que depén de la Conselleria d’Educació, i el Museu Inacabat d’Art Urbà de Fanzara (MIAU).

Així, un total de dotze escoles estan gaudint de l’art de dotze artistes internacionals, Deih, Pingo Perruno, Rosh 333, taquen, Btoy, Kenor, Lolo, Sabek, Isaac Mahow, Pincho, Susie Hammer i Xabier Anunzibai, que estan convertint la ciutat en un museu d’art urbà a través d’intervencions artístiques a les parets de col·legis i apropant aquest art a l’alumnat de Castelló.

El conseller Marzà ha volgut destacar que “estem molt satisfets d’aquesta iniciativa i d’haver-hi participat mitjançant l’Escola d’Arts i Superior de Disseny de Castelló”, i ha afegit: ‘Valorem molt la gran tasca educativa que s’està duent a terme a la capital de la Plana amb iniciatives com ‘Pintaescola’, que, a més d’unir art i educació, dota de color, peculiaritat i diversitat els edificis escolars de la ciutat com a exemple de l’escola diversa que estem construint entre totes i tots”.

Així, el regidor Porcar ha destacat que “els artistes urbans conviuen amb els xiquets i xiquetes de les escoles durant una setmana, on fan tallers per conéixer la pintura mural en directe amb les seues principals tècniques i estils, i fan els alumnes partícips del procés creatiu i de les experiències estètiques i reflexives sobre l’art.”

Les escoles participants en aquesta innovadora edició del ‘Pintaescola’ són: Exèrcit, Juan G. Ripollés, Estepar, Gregal, La Marina, El Pinar, Fadrell, Isidoro Andrés, Jaume I, Castàlia, Bisbe Climent i Enric Soler i Godes.