jueves, 25 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Eva Ortiz: “El TSJ condemna a Oltra en costes per no facilitar documentació sol·licitada pel Grup Popular”

La Sala contenciosa administrativa secció 5 del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha condemnat en costes a la Generalitat Valenciana després de negar documentació sol·licitada pel Grup Parlamentari Popular en Les Corts. Així ho ha explicat la diputada i portaveu adjunta, Eva Ortiz, qui ha manifestat que aquesta “és una condemna a Oltra per no facilitar documentació i vulnerar els drets fonamentals d’aquesta diputada”.

Eva Ortiz va sol·licitar documentació referida a una sèrie d’acords del Consell. “La vicepresidenta Oltra, que exerceix com a secretària del Consell, era la responsable de facilitar aquesta documentació, a la qual es va negar, obligant-nos a recórrer als tribunals”, ha explicat. “No deixa de ser paradoxal que Oltra, que durant anys es va voler erigir com la banderera de la transparència, pose ara totes les traves possibles per a facilitar documentació i s’escude que no té personal per a fer-ho, quan és exactament el que ella i el seu grup feien quan bombardejaven amb sol·licituds de documentació a l’anterior Consell, del PPCV“, ha indicat.

La diputada popular ha explicat que “solament després que el GPP acudira als tribunals la senyora Oltra va fer veure que es posava a treballar per a traslladar els documents, sens dubte en un intent d’evitar la condemna”. Així, en l’acte dictat per la sala amb data 19 de desembre de 2016, se cita textualment que la diputada “ha hagut d’acudir al Tribunal per a veure satisfet el seu dret, i s’imposen les costes a l’administració que es limiten a 1.200 euros”. “La Sala resol confirma l’acte amb expressa condemna en costes a l’administració, una resolució que és ferma”, conclou.

“Aquesta nova condemna afecta directament a la línia de flotació del Titànic, en la persona de la Sra. Oltra, que queda retratada i solament va moure un dit quan va veure les orelles al llop”, ha indicat Eva Ortiz.

La portaveu adjunta popular ha recordat que el GPP “s’ha vist obligat en l’últim any a interposar més d’una desena de contenciosos davant la negativa del Consell de Puig i Oltra a facilitar documentació a la qual tenim dret en l’exercici de les nostres funcions com a diputats”. Així, ha recordat que ja hi ha hagut diverses actuacions amb condemnes de pagament en costes: a la consellera Gabriela Bravo, per no facilitar les auditories que va dir que havia encarregat sobre la situació de la Justícia, o al conseller d’Hisenda, Vicent Soler, per no facilitar les caixes fixes de les universitats i per no lliurar diversos informes de la Intervenció de la Generalitat.

“Puig i Oltra fan el contrari del que prediquen i aquesta no serà l’última condemna que reben, estem convençuts d’açò”, ha manifestat Eva Ortiz. La portaveu adjunta s’ha preguntat “per a què existeix la Conselleria de Transparència, més enllà de gastar en personal i fer inspeccions retroactives a la gestió del PPCV, si quan ha d’actuar amb el seu Govern tanca els ulls i calla”, ha conclòs.

Últimas noticias

Contenido relacionado