jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Finalitza el programa de formació per a famílies en acolliment extens de Paiporta

El programa es va iniciar el 6 d’octubre, va acabar el 23 de març, i va constar d’un total de 14 sessions oferides per personal tècnic de l’àrea de Benestar Social del consistori paiportí.

Aquest curs tenia com a objectiu afavorir el desenvolupament de les famílies acollidores en tres aspectes fonamentals. D’una banda, la vessant d’actitud i emocional, en el sentit de millorar la disposició a acceptar el passat del xiquet o xiqueta, els sentiments i records sobre la seua família, de mostrar respecte a la família biològica i les circumstàncies que portaren a la separació. En definitiva, ajudar al o la menor a conservar i valorar la seua història i acceptar els sentiments d’ambivalència i inseguretat, i afavorir el contacte amb mares i pares biològics.

En segon lloc, el programa ha ajudat a desenvolupar habilitats per a afrontar de forma competent la tasca d’educar a un xiquet o xiqueta en totes les seues necessitats i aspectes concrets, i a explorar els diferents estils educatius i els modes de resolució de conflictes. Per últim, el curs ha analitzat aspectes cognitius relacionats amb el procés d’acolliment i les seues implicacions, deures i drets, diferències intergeneracionals, rols familiars, problemes més habituals, reforç personal, o recursos existents en la societat.

Les persones assistents a aquesta formació han establert un vincle emocional entre elles i fins i tot s’ha obert la possibilitat de mantenir el grup i realitzar noves accions per a ampliar coneixements en el futur. Des de l’àrea de Benestar

Últimas noticias

Contenido relacionado