lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Diputació impulsa la Fira del Corredor com la millor avantsala al Mundial de Trail i les carreres de Penyagolosa Trails

Javier Moliner ha donat la eixida de la CSP a les 00.00 hores des de la porta de la Diputació de Castelló a la plaça de les Aules davant milers de castellonenques que han ovacionat i animat als esportistes, durant el seu recorregut al centre de la ciutat, que acaben de començar el recorregut de més de 108 quilòmetres fins a Sant Joan de Penyagolosa.

Ha estat el primer de les fites d’este esdeveniment impulsat per la Diputació de Castelló, que ha acollit la Fira del Corredor que durant tota la jornada ha tingut lloc enfront del Palau Provincial a la plaça de les Aules com la millor avantsala professional i esportiva a l’inici de les competicions de la Penyagolosa Trails que han convertit a la província de Castelló en l’epicentre internacional de l’esport amb el Campionat del Món de Trail que partia hui a les 6:00 hores des d’este mateix punt, la plaça de les Aules. El president de la Diputació, Javier Moliner, ha visitat una concorreguda fira del corredor que ha concentrat en ple centre de Castelló les últimes novetats de productes esportius, de nutrició i salut per als centenars d’afeccionats que este cap de setmana gaudeixen del seu esport favorit a la província.

“Estem molt orgullosos de l’espectacular acolliment que està tenint a Castelló el Campionat del Món de Trail. La província està preparada per a ser la protagonista d’esta fita històrica i hui arranca la part esportiva, la competició. Amb epicentre a la plaça de la província fins a Penyagolosa, en un recorregut històric també perquè travessa la ciutat de Castelló fins a l’origen dels ancestrals Camins del Penyagolosa es van a donar la mà el millor escenari esportiu amb els millors corredors del món”.

Durant tota la jornada d’ahir els 2.100 corredors de la Penyagolosa Trails van recollir els seus dorsals i ja per la nit a les 0:00 hores començà la programació de competicions, amb la eixida de la carrera més llarga de la Penyagolosa Trails, la CSP. Un total de 600 corredors partiran a Penyagolosa en un recorregut de 109 quilòmetres i un desnivell acumulat de 5.600 metres de pujada i de 4.400 metres de baixada. En el recorregut travessaran la província pels municipis de Castelló, Borriol, Vilafamés, Les Useres, Atzeneta, Benafigos, Culla, Xodos, Vilafermosa i Vistabella.

Hui a les 6:00 hores ha partit el Campionat del Món de Trail amb 85 quilòmetres de recorregut i 5.000 metres acumulats de desnivell. Seran 49 seleccions les que participen en esta competició que reuneix als millors corredors d’ultra trail del món.

A les 7:00 hores ha començat la vintena edició de la Marató i Mitja, la prova amb major trajectòria i la més emblemàtica de l’aposta de la Diputació per Castelló Escenari Esportiu. 1.500 corredors dels més de 5.500 preinscrits s’enfrontaran als 60 quilòmetres del recorregut d’esta fita esportiva fins a Sant Joan de Penyagolosa amb un desnivell acumulat de 3.300 metres de pujada i 2.000 metres de baixada.

Ja a les 17:00 hores tindrà lloc la Cerimònia de les Flors del Campionat del Món de Trail que conclourà amb la Cerimònia de Clausura i el lliurament de premis el diumenge a les 11:00 hores en l’Amfiteatre Pepe Falomir de Benicàssim.

Les seleccions gaudeixen de Castelló Escenari Esportiu

Ja des de bon matí els 400 millors corredors de muntanya del món gaudeixen de les virtuts naturals i orogràfiques de la província de Castelló amb entrenaments per les platges de Benicàssim i reunions a l’Hotel Orange, centre de concentració de la competició.

La Diputació recorre la província amb la premsa internacional

Aprofitar cadascun de les oportunitats que obre esta competició internacional al turisme i els pobles de Castelló és la màxima que manté el Govern Provincial d’acord al seu programa Castelló Escenari Esportiu. Tant és així que en col·laboració amb Turespaña i l’Agència Valenciana de Turisme està duent a terme un viatge de premsa amb periodistes especialitzats de Regne Unit, França i Dinamarca.

La Diputació, a més de portar-los a seguir el programa oficial d’actes del Campionat del Món, els està mostrant els llocs turístics més emblemàtics de la província com Benicàssim, tots els municipis pels quals travessa la carrera, Peníscola i Vall d´Uixó. D’esta manera, es propicia la inclusió de reportatges turístics al costat de l’esportiva per seguir internacionalitzant Castelló Escenari Esportiu i atreure més turistes a través de l’esport.

Últimas noticias

Contenido relacionado