jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El personal sanitari podrà jubilar-se als 70 per necessitats organitzatives

Es contempla la prolongació de permanència en el servei actiu amb caràcter general fins als 67 anys i fins als 70 anys si es compleixen determinats requisits

El personal sanitari podrà prolongar la seua edat de jubilació fins als 70 anys per a satisfer necessitats de l’organització i tenint en compte criteris de qualitat assistencial, tècnica investigadora, compromís amb l’organització i transmissió de coneixement expert.

El Consell ha aprovat aquest divendres el decret que regula el Pla d’Ordenació de Recursos Humans (PORH) 2019-2021 de Sanitat, en el qual es contempla la prolongació de permanència en el servei actiu amb caràcter general fins als 67 anys i fins als 70 anys si es compleixen determinats requisits.

L’objectiu del Pla, com ha explicat la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, en la roda de premsa després del ple del Consell és aconseguir una gestió més eficient del sistema sanitari i “adequar els recursos humans a les necessitats de la població”, així com aconseguir major estabilitat laboral per als professionals.

El PORH constitueix la principal eina per a gestionar els seus recursos humans amb la finalitat d’aconseguir els objectius assistencials i per a això es dota d’instruments i criteris per a fer-ho, i es preocupa alhora per avançar en la millora de les condicions dels seus treballadors.

Entre altres instruments, contempla els criteris per a establir els plans anuals de gestió del mateix PORH, els de formació del personal, els descriptors de posats tipus i els quadres de comandament de direcció de recursos humans per als Departaments de Salut.

Últimas noticias

Contenido relacionado