23:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Generalitat supera la crisi del Wanna Cry sense cap ordinador infectat

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha anunciat que la Generalitat ha recuperat totalment la normalitat i ha superat la crisi informàtica sense cap fitxer infectat i cap equip informàtic compromès, “gràcies a la ràpida reacció de l’equip de seguretat informàtica de la Generalitat que, des del primer moment en què es va detectar el ciberatac mundial mitjançant el virus Wanna Cry, va prendre totes les mesures preventives necessàries per a evitar una infecció”.

Vicent Soler ha informat que la totalitat dels sistemes informàtics de la Generalitat funcionen en aquests moments correctament i l’accés a Internet està normalitzat en tots els departaments. Únicament es manté una llista negra d’adreces amb un alt risc potencial que romandran tancades fins que les avaluacions sobre el risc ho aconsellen. En tot cas, l’accés a aquestes adreces no és necessari per a l’acompliment laboral en l’Administració.

Els empleats públics han recuperat també els correus electrònics que, com a mesura preventiva, van ser posats en ‘quarantena’ per contenir arxius adjunts. Aquests missatges han anat arribant de forma progressiva a les safates d’entrada dels correus electrònics corporatius.

“Podem dir que la crisi ha passat ja. La ràpida reacció del nostre equip de seguretat ens ha protegit de resultar infectats, però açò no ens pot fer baixar la guàrdia. Els nous virus informàtics ataquen de forma cada vegada més sofisticada i sorprenent. Per açò, la Direcció general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions i el CSIRT-CV mantenen l’alerta i, entre altres actuacions preventives, segueixen monitorant la xarxa per a cercar comportaments sospitosos”, ha afegit Vicent Soler.

El titular d’Hisenda i Model Econòmic ha tornat a tenir paraules d’agraïment per a tots els tècnics i experts en seguretat de la Generalitat que han treballat sense descans aquests cinc dies, fent guàrdies de 24 hores, per a “blindar” els sistemes informàtics de l’Administració que salvaguarden les dades de milers de ciutadans.

A més, també ha elogiat el comportament dels empleats públics i de la ciutadania que ha comprès la situació “des del minut zero” i han col·laborat en tot el necessari.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado