lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Generalitat i l’UJI signen un protocol per a la construcció de la segona fase de la Facultat de Ciències de la Salut

La Generalitat Valenciana i la Universitat Jaume I (UJI) han signat un protocol d’intencions per al finançament i construcció de la segona fase de la Facultat de Ciències de la Salut d’aquesta universitat, una mesura que, tal com ha expressat el president de la Generalitat, Ximo Puig, contribuirà a millorar la igualtat d’oportunitats educatives i l'”excel·lent” formació dels alumnes.

Puig s’ha pronunciat així després de rubricar aquest acord en l’UJI al costat del conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i ha assenyalat que el Consell és “conscient” de la importància que té per a aquest centre “que la Facultat de Ciències de la Salut compte amb la potència que es mereix”.

El cap del Consell ha detallat que en el protocol d’intencions signat es contempla una inversió de 16,2 milions d’euros per a la construcció i l’equipament de dos mòduls de la Facultat, així com que en la seua execució es preveu una despesa d’1,6 milions d’euros en 2019, de 9,3 milions en 2020 i de 5,2 milions de 2021.

El president ha assegurat, així mateix, que la Generalitat té entre els seus objectius “complir amb missions bàsiques” com la consecució de la igualtat d’oportunitats tant en Educació com en Sanitat “perquè cadascun puga tindre el seu projecte de vida”, per la qual cosa ha recordat que en aquesta legislatura s’han reduït les taxes universitàries un 15% i que un de cada tres estudiants valencians “està becat d’una manera o una altra”.

“Tenim un dels sistemes universitaris més potents d’Espanya”, ha destacat Puig, qui a més ha afirmat que “si tinguérem el finançament just” l’esforç realitzat per l’Executiu valencià tindria més amplitud.

El cap del Consell, qui ha recalcat que la connexió entre la sanitat pública i l’educació pública “és fonamental” per al Govern valencià, també ha incidit en el paper de la universitat pública “en la transició del model econòmic actual cap a la nova economia digital” i en la consecució de “moltes més possibilitats” laborals.

El president ha mantingut que la Universitat Jaume I és “una història d’èxit feta a Castelló” perquè fa poc més de 30 anys només era “un somni”, i ha assegurat que l’èxit del seu desenvolupament es deu “als professionals que posen el millor de si mateixos perquè l’UJI siga ara una realitat consolidada”.

Per part seua, el conseller d’Educació, Investigació Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha sostingut que amb la signatura d’aquest acord es fa realitat “allò que la Universitat Jaume I i la societat de Castelló han reivindicat durant tants anys”, i es demostra “el compromís de la Generalitat d’avançar amb pas ferm”.

Marzà ha recordat a més que tant des de la comunitat universitària com des de la Conselleria s’ha treballat “molt” a pesar “de la infrafinanciació que patim” per a aconseguir executar “moltes qüestions que s’havien quedat sense realitzar”, encara que ha recordat que encara s’ha de progressar “en qüestions estructurals” com la construcció de la segona fase de la Facultat de Ciències de la Salut.

La rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha agraït, en aquest sentit, la voluntat del Govern valencià “per a finalitzar les obres” i el seu compromís “per la universitat pública”, i ha volgut reconéixer també “a totes les persones que han fet possible la signatura d’aquest protocol d’intencions”.

Últimas noticias

Contenido relacionado