martes, 25 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Gènova segueix pressionant per a una sola candidatura en el PP de valència

L’entorn de Mª Carmen Contelles, la portaveu del PP en la Diputació que opta al lideratge del partit i que compta amb el vistiplau de l’adreça regional, va rebutjar ahir de forma taxativa l’oferta que la cúpula provincial pretén traslladar-li perquè el congrés provincial se celebre amb una única candidatura a la direcció del partit. «Els afiliats volen votar», es va respondre des de l’entorn de la diputada.

De fet, tot apunta al fet que serà la direcció nacional la que es veurà obligada a moure fitxa per a desbloquejar la situació generada en aquest conclave. Després d’enviar un primer avís d’«intervenció» en el PP valencià, el número tres de Gènova, Fernando Martínez-Maillo, ha limitat a simples converses telefòniques la marxa dels contactes entre l’adreça regional i les tres candidatures -Betoret, Contelles i Mª José Penadés-. El fracàs d’aqueixa negociació sembla abocar a la direcció nacional a intervenir d’una vegada per sempre per a resoldre el conflicte.

Per la seua banda, l’adreça provincial que encapçala Betoret esgota les seues possibilitats d’evitar un conclave de confrontació. A la negativa inicial a pactar un comité organitzador del congrés (COC), que permetria desbloquejar la convocatòria de la junta directiva provincial i impulsaria la celebració del conclave, es va sumar després el rebuig a la fórmula de Sevilla, l’acord impulsat pel carrer Gènova pel qual la primera votació dels afiliats serviria per a definir qui seria el nou president provincial -i aquest es comprometria a integrar en el seu equip a la resta d’aspirants-.

L’adreça provincial anunci una oferta a la candidatura de Contelles amb l’objectiu de propiciar una candidatura d’integració i evitar el xoc entre els dos aspirants. Una llista, açò sí, que encapçalaria el mateix Betoret. L’adreça provincial va afegir a més que, en el cas de rebutjar la proposta, quedaria meridianament clar «qui està per un congrés de divisió (en al·lusió a Contelles) i qui aposta per la unitat».

«Betoret és un president que no ha sigut triat pels afiliats (el va ser Rus). Cap dels tres aspirants ho hem sigut. I les bases el que volen és poder votar», es va sentenciar.

L’equip de la dirigent popular va recordar que Betoret, com a líder del partit en la província de València, igual que Javier Moliner a Castelló i José Císcar a Alacant, que fa 18 mesos que defensa la regeneració, l’obertura del partit i la participació dels afiliats. «El que no serveix és defensar aqueixos principis quan no hi ha un període congressual convocat, i en el moment hi ha més d’un candidat, oblidar-se d’ells», es va assenyalar.

El contradictori que resultaria que, en els congressos comarcals i locals que el PP celebrarà després dels provincials, es demanara també en tots els casos que només hi haguera un candidat i que ningú poguera presentar-se contra el president actual. «Açò no ho compartirà ningú i no té sentit», es va subratllar. «El problema no pot ser en cap cas que s’hi vaja a votar. Una altra cosa és que algú tinga por a perdre».

Gènova i els provincials

El comité nacional de drets i garanties recorda que les impugnacions presentades en aquests processos electorals interns no han de dirigir-se a l’òrgan nacional que s’encarrega de vetlar pels drets dels afiliats, sinó al regional, és a dir, al comité autonòmic de drets i garanties.

La decisió de Gènova deixa en evidència l’escrit remés des de l’adreça provincial a Madrid en el qual se sol·licitava que intervinguera en la cerca d’una solució. El que es percep és que la direcció nacional redirigeix aquest tipus de queixes cap al comité regional de drets i garanties.

Últimas noticias

Contenido relacionado