jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El govern de la Nau acorda traslladar a primers de maig les mesures de protecció del carril bus en horari nocturn a València

“Per a nosaltres l’important és destacar que dins del procés que està duent a terme el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, de reforma i modificació de l’Ordenança de Circulació i Transport, que a més serà liderada conjuntament amb la regidora del Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzatto, es debatrà i modificar l’article 56 de l’Ordenança, que regula l’estacionament en el carril del bus nocturn”, ha afirmat la regidora i portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, en fer públic un acord que està en sintonia amb la forma de “treballar des del diàleg, el debat i el consens, com sempre hem treballat des del Govern de la Nau”.

Ha afegit Sandra Gómez que “entenem que eixa és la via formal que l’Ajuntament té perquè les entitats participen i marquen formalment la seua pròpia posició, i així la decisió que es prenga en conjunt sobre l’Ordenança de Circulació siga una decisió de tota la ciutadania i siga una decisió consensuada i oberta a totes les entitats de la ciutat”.

El portaveu de València en Comú, Jordi Peris, s’ha referit al debat i al procés de discussió per a acostar posicions, “que és el senyal d’identitat d’este govern: eixa capacitat per a parlar i discutir els assumptes i arribar a uns acords que puguem compartir”. Ha manifestat que “hem decidit posposar l’aplicació de la mesura per a explicar de manera clara i precisa tot el paquet d’alternatives que s’oferiria a la gent en relació amb les possibilitats d’aparcar durant la nit”. Este assumpte -ha dit- “cal abordar-ho en un marc més ampli en el qual l’èmfasi i la preocupació central ha d’estar en les alternatives que s’ofereix a la gent. Per açò hem parlat, en la línia del que està treballant el regidor de Mobilitat, d’habilitar i obrir pàrquings a la nit que en este moment puguen estar tancats, i d’arribar a acords perquè puguen aplicar tarifes planes o tarifes accessibles”.

Peris ha dit que s’ha de precisar “el reforç necessari del transport públic per a poder oferir d’alternatives, de manera que l’aplicació de la mesura de restringir l’aparcament en el carril bus vaja acompanyada de tot un paquet de mesures molt concret i molt precisat, i per açò la idea de posposar l’aplicació de la mesura entenem que és la manera de possibilitar i facilitar el que seria la necessària coordinació entre les diferents àrees de govern perquè la seua posada en marxa de la millor manera”.

El portaveu del Grup Compromís, Pere Fuset, s’ha referit a les paraules de Joan Ribó en el sentit que “si feia falta més diàleg, hi hauria més diàleg”, per a ressaltar a continuació la importància d’haver arribat a un acord. “La política de mobilitat requereix acords molt amplis, i és el que estem generant, al que hem arribat. Es tracta de retardar una mesura que entrarà en vigor a principis de maig, que té un horitzó definit, i fins llavors anem a aprofitar per a generar un major consens i treballar encara més eixes alternatives que ja estan molt avançades, com l’ampliació dels horaris nocturns dels autobusos o els acords de tarifes planes en determinats aparcaments que el dia de hui ja estaríem en disposició d’anunciar”.

Fuset ha afirmat que “anem a aprofitar eixe temps, fins a primers de maig, per a reforçar les mesures, perquè del que es tracta és de fomentar una mobilitat, també nocturna, més amable i coherent amb el nostre model en una matèria en la qual anteriorment s’havia fet molt poc”. El portaveu de Compromís ha recalcat que “d’esta manera l’alcalde compleix amb el seu compromís de generar un major diàleg, i per açò ens arremangarem perquè tots els sectors entenguen, comprenguen i es posen al costat d’esta mesura, afavorint totes les alternatives que siguen necessàries dins d’un pla molt ambiciós de mobilitat i transport nocturn per a totes i tots”.

Últimas noticias

Contenido relacionado