La Conselleria de Sanitat elimina 16 places d’especialistes de l’Hospital Provincial

Moliner: “És un motiu més per a demanar a Puig que cesse a la consellera, els pacients prefereixen que la tiren al fet que se'n vagen més metges”.

608

La Diputació de Castelló ha votat avui en contra de les mesures proposades per la consellera Carmen Montón per a “perpetuar la seua estratègia de provocar la fugida dels millors metges i especialistes per a desmantellar els serveis de qualitat que presta l’Hospital Provincial de Castelló”. Així, en el Consell de Govern celebrat aquesta vesprada, “la consellera de Sanitat ha aprovat amb el seu vot de qualitat, i el de l’Ajuntament de Castelló, l’eliminació d’altres 16 places d’especialistes en qualitat de funcionaris per a, a continuació, traure aquestes mateixes en precari amb contractes laborals”.

Javier Moliner que, al costat de la resta de consellers designats per la Diputació de Castelló, s’ha oposat fermament a aquesta proposta de la consellera Montón, ha assegurat que “lamentablement, el desmantellament que vaig denunciar fa més d’un any, per desgràcia ja és avui una realitat. Avui desgraciadament els fets no paren de donar-nos la raó, el mateix informe assistencial de l’hospital ve a corroborar-ho. La qualitat d’atenció als pacients, que aquest centre presta avui, és molt inferior a la qual prestava fa un temps, ja que estem assistint a un procés de demolició controlada de la qualitat assistencial de l’hospital. Crec sincerament que els castellonencs mereixen que donem la cara per salvaguardar un element, que és reconegut com un element de qualitat dins del sistema sanitari públic castellonenc. Per açò la representació de la Diputació platarà la bandera en tots els temes, avui ho hem fet negant-nos a recolzar qualsevol mesura en l’àmbit econòmic que vaja precisament tendint a menysvalorar les carreres professionals dels treballadors i a infradotar la prestació de serveis. Anem a oposar-nos frontalment a qualsevol mesura d’aqueixes característiques”.

En aquest sentit, Moliner ha assegurat que “s’acumulen els motius perquè el màxim responsable, que és el president de la Generalitat prenga cartes en l’assumpte i provoque un canvi de rumb immediat en la gestió de l’hospital. Els pacients de Castelló prefereixen un canvi de gestors, i un cessament d’una consellera, al fet que continue la fugida de metges, que s’està produint en aquest centre. I aquesta realitat ha de fer,
que qui té la màxima responsabilitat prenga cartes en l’assumpte i que no permeta que se seguisquen prenent decisions que perjudiquen directament a la sanitat pública que els ciutadans de Castelló estan rebent”.

D’aquesta forma, “la fugida de talent i l’exagerada retallada de serveis, que ja estan patint tots els castellonencs, es veurà acrescut en el futur. Carmen Montón, amb el vot a favor de l’Ajuntament de Castelló, han decidit eliminar places de funcionari de metges d’oncologia, oftalmologia, psiquiatria, urologia, radiodiagnòstic o rehabilitació, entre altres, a canvi d’ara fer contractes simplement de forma temporal, amb el que espanten especialistes amb experiència que trien altres centres amb estabilitat professional”.

“Ens hem oposat al fet que el pressupost de l’any que ve arrencada amb una infrafinanciació, ens hem oposat al fet que es precaritze la qualitat de l’ocupació en l’hospital, amb una sèrie de mesures que tendeixen a aquesta direcció, que intentaran tallar la possibilitat de carreres professionals. Expressem un sentir que centenars de persones ens expressen diàriament”, ha assegurat Moliner davant els mitjans de comunicació només finalitzar el Consell de Govern de l’Hospital Provincial.

El president Moliner ha defensat, a més, la qualitat dels professionals de l’Hospital Provincial. “Aquesta casa té excel·lents professionals, té treballadors que s’estan deixant la pell cada dia i que malgrat tenir menys recursos estan intentant, que els pacients no es ressenten de la seua atenció. Per ells, per aquests professionals sanitaris, que estan donant la cara davant els pacients, crec que mereixem que el camí emprés fa molt temps d’aconseguir que Castelló tinga un hospital de referència no es trunque. I açò no vol dir que ens tanquem a millorar tot el que siga millorable, però entre millorar i desmantellar només hi ha una coincidència de conjugació. Cal provocar un canvi de rumb en la gestió de l’Hospital Provincial i aquest canvi de rumb no ho poden conduir les persones que han portat a aquesta demolició controlada de la qualitat assistencial d’aquest centre”.

Cal recordar que “des d’octubre de 2016 la consellera Montón, amb el suport imprescindible de Amparo Marco, com a alcaldessa de Castelló, s’ha iniciat un camí d’acomiadaments i eliminació de places de funcionaris en contra de tots els treballadors de l’Hospital Provincial i de la mateixa Justícia. Totes les sentències emeses fins ara han donat la raó als treballadors, obligant a la consellera a readmetre’ls o indemnitzar-los en declarar els acomiadaments com a improcedents”.

De fet, demà dimecres hi ha altres nou judicis de treballadors a Castelló, que han presentat recursos pels seus acomiadaments, amb el suport dels sindicats de l’Hospital Provincial.

Montón oculta les dades de tractaments de càncer

A més, la consellera de Sanitat “ha intentat ocultar al Govern Provincial les conseqüències del desmantellament dels serveis iniciat fa ja dos anys i mitjans. Tant és així, que en el balanç d’activitat assistencial de 2017, no ha inclòs la informació de l’activitat d’oncologia mèdica, quan sempre s’havia facilitat i és el servei de referència de l’Hospital Provincial”.

“Des que Carmen Montón va assumir la conselleria i va designar a Ximo Sanchis com a gerent, la caiguda en tractaments de càncer ha sigut evident, fins al punt, que en la informació facilitada als consellers de la Diputacióm els han ocultat l’evolució de l’activitat oncològica”.

“Un altre servei essencial és l’àrea de cirurgia, oncològiques, que amb prou faenes dos anys s’han reduït en més d’un terç. És especialment greu, en el que fa referència a cirurgia general, dedicada quasi en exclusiva a combatre el càncer, la disminució del qual era de més del 40% en l’últim informe, facilitat fa ja set mesos”.