La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i l’Institut Valencià de Finances han renovat per a enguany el pla de suport financer iniciat en 2017, destinat a les entitats sense ànim de lucre que gestionen centres per a persones amb diversitat funcional, amb l’objectiu d’oferir estabilitat al manteniment i funcionament d’aquests centres.
Així ho han assegurat el director general de Diversitat Funcional, Antonio Raga, i el director general de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, després de la reunió que han mantingut a Alacant amb les entitats del sector de la província per a informar sobre les condicions i les característiques de la línia financera d’enguany que anticiparà les ajudes públiques.
Antonio Raga ha assenyalat la importància d’aquesta “ferramenta financera que permet a les entitats poder complir amb els pagaments i cobraments de la seua activitat amb garanties i estabilitat”, i ha destacat que es tracta d’una mesura pionera impulsada per la Generalitat en 2017 que finança el manteniment d’estos centres en el “àmbit social”.
El director general de Diversitat Funcional ha explicat que en la província d’Alacant s’estima que “31 entitats sense ànim de lucre titulars de centres d’atenció a persones amb diversitat funcional podran accedir a aquest recurs del IVF”.
Per la seua banda el director general de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, ha explicat que enguany les característiques seran similars a la línia desenvolupada en 2017, però es van a introduir “novetats avantatjoses per als beneficiaris d’aquests préstecs, com és la reducció de la comissió d’obertura aplicada a aquestes operacions”.
Illueca ha assenyalat que igual que l’any anterior, les prestatàries hauran d’acreditar que estan desenvolupant el servei per a poder accedir a aquests préstecs que els permet tenir liquiditat, avançant així el cobrament de les subvencions.
Així mateix, ha destacat que el nou IVF desenvolupa un important paper com a impulsor del teixit econòmic de la Comunitat Valenciana “però sense oblidar mai el seu marcat caràcter social”, que es reflecteix en actuacions concretes com la línia de finançament per a centres que atenen a persones amb diversitat funcional que, durant 2017 “ha sigut tot un èxit”.
Balanç de 2017 a Alacant
Amb aquesta iniciativa que anticipa les ajudes públiques, el passat any es van realitzar un total de 7 operacions en la província d’Alacant amb préstecs per valor de 7.516.610 euros, que suposa el 42 per cent de l’import total concedit a la Comunitat Valenciana.
Manuel Ilueca s’ha mostrat molt satisfet amb els resultats obtinguts el passat any i ha insistit que ha sigut la primera vegada que s’obri “una línia social en la banca pública valenciana, que demostra que respon als col·lectius més vulnerables i ho fa, a més, des d’un punt de vista econòmicament molt avantatjós”.