sábado, 18 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Estañ insisteix a involucrar a la societat civil en el Pacte del Botànic

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, considera que la Comunitat Valenciana ha avançat en els dos anys de govern del Consell format pel PSPV i Compromís. No obstant açò, ha advertit que no es poden fer lectures triomfalistes del grau de compliment actual de l’Acord del Botànic, i ha insistit en la necessitat d’impulsar una auditoria ciutadana perquè siga la societat valenciana la que ho avalue.

El diumenge es compleixen dos anys de la signatura de l’Acord del Botànic, que va permetre desallotjar al Partit Popular de la Generalitat. Estañ ha destacat que en l’actualitat, després de 20 anys de governs populars, la situació ha millorat, perquè “veníem d’un govern del PP que havia saquejat la Generalitat i desmantellat bona part del nostre sistema de benestar”, de manera que “el contrast necessàriament brilla amb la foscor del passat”.

No obstant açò, ha insistit que Podem no comparteix el discurs triomfalista dels partits del Consell, ja que “per a la majoria dels valencians i valencianes el canvi de govern encara no s’ha traduït en una millora de les seues condicions de vida”. En el mateix sentit, ha indicat que “estem veient que les forces del Consell no poden acomodar-se en la gestió del dia a dia i oblidar-se dels objectius pels quals han sigut triades”.

En aqueix sentit, la formació morada posa l’èmfasi en la necessitat d’una alternativa de futur que aprofundisca en transformacions i canvi respecte del model heretat. “El Botànic va aconseguir traure al PP de la Generalitat i ha frenat moltes de les seues agressions més greus, però necessitem projectar un model alternatiu per a garantir que no tornen i, sobretot, protegir al poble valencià i el seu maltractat territori”.

D’altra banda, Estañ ha remarcat que Podem ha de ser la garantia en Les Corts que el Consell compleix amb els seus compromisos i per açò, han proposat que es duga a terme una auditoria del compliment del pacte que compte amb la participació de la societat civil. “Les nostres funcions han de ser la de fiscalitzar, fer d’altaveu de la societat civil i anar dissenyant un model alternatiu al de la corrupció i precarietat, al mateix temps que avancem en drets i benestar”.

Al seu judici, el Consell hauria de fer seua ixa proposta “apostant per mecanismes de participació, rendició de comptes i transparència”. Perquè, tal com insisteixen des de Podem, l’Acord del Botánic era un pacte a quatre amb la societat valenciana i aquesta hauria d’implicar-se també en la seua avaluació, “ja que sense ella, no serem capaces de portar a canvi les transformacions que nostra Comunitat necessita”.

Últimas noticias

Contenido relacionado