sábado, 18 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Jordi Sebastià se converteix en la veu de Compromís en Europa

Jordi Sebastià guanya el pols a Isaura Navarro i Myriam Fernandez en el Parlament Europeu,amb poc més del 50% dels vots serà Sebastià qui encapçale la llista de la formació valencianista a Brusel·les.

Els següents en la llista seran Isaura Navarro, Myriam Fernandez, Laura Morant, Andreu Soler, Àlex Vilanova, Pau Pérez, Raül Ibañez, Jorge Garcia, Bernat Garcia i Àlvar Castello.

Jordi Sebastià i Talavera (Burjassot, l’Horta Nord, 1966) és un escriptor, periodista i professor universitari valencià.

Entre 2011 i 2014 va ser alcalde de Burjassot per Compromís. En les eleccions al Parlament Europeu de juny de 2014 va ser triat eurodiputat dins la coalició Primavera Europea, encapçalada per Compromís, sent el primer representant europeu d’aquesta formació.

Va ser elegit regidor al seu poble, Burjassot, el 1999 pel Bloc Nacionalista Valencià. Des del 2003 va ser portaveu del BLOC a l’Ajuntament de Burjassot, i va ser elegit de nou en les eleccions municipals de 2007. Arran dels resultats de les eleccions municipals de 2011, que donaven una majoria d’esquerres al municipi, va ser investit alcalde l’11 de juny de 2011 amb el suport del PSPV-PSOE i EU.

El febrer de 2013 el jutjat d’instrucció de Paterna va ordenar la imputació de 9 persones per injúries i amenaces a Jordi Sebastià en la xarxa social Facebook. A més d’insults i amenaces, hi apareixia informació sobre els moviments de l’alcalde pel poble, fotografies del cotxe familiar o d’ell mateix. Entre els detinguts hi havia militants del Partit Popular i del desaparegut partit d’ultradreta Coalición Valenciana.

El 21 de març de 2014 va ser elegit candidat de Compromís a les Eleccions al Parlament Europeu de 2014 en primàries obertes, imposant-se amb el 48,6% dels vots front als altres quatre candidats.[5] A les eleccions va ser triat eurodiputat amb la coalició Primavera Europea, encapçalada per Compromís, esdevenint així el primer eurodiputat d’aquesta formació.

Últimas noticias

Contenido relacionado