martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Una jove de Mislata guanya el premi Talent Jove per una app per a xiquets hospitalitzats

“La habitación mágica de Dupi” és una aplicació per a dispositius mòbils que ja s’està aplicant de forma experimental en l’hospital Clínic i en La Fe de València. Permet transformar les emocions que els xiquets i xiquetes no saben comunicar a través del llenguatge normal, per a conèixer com se senten i poder personalitzar així tant la intervenció mèdica, educativa com a psicològica en l’àmbit hospitalari.

Una de les creadores d’este projecte és una jove de Mislata, Estefanía López que, que al costat d’altres joves de la seua edat han format l’equip CREEM i acaben d’arreplegar el premi Talent Jove CV, un certamen organitzat per Bankia i Levante-EMV. L’objectiu d’estos premis és recolzar el desenvolupament de la societat valenciana a través del reconeixement de les seues joves promeses i “La habitación mágica de Dupi” ha sigut un dels projectes premiats en la categoria d’acció social.

L’equip està compost per sis joves multidisciplinaris: Estefanía López, Marta Crespo i Lidia Cubas són expertes en l’àmbit del diagnòstic i la intervenció psicopedagògica, Rubén Mallols és l’encarregat del desenvolupament del software de l’aplicació i altres dues persones dissenyen la part artística del joc, la il·lustradora Laura Vivancos i Mario López, artista gràfic.

De moment ja han desenvolupat una demo, que estan oferint a diversos hospitals de València perquè proven els seus beneficis i validar la innovació tècnica en el diagnòstic. L’objectiu, explica Estefanía, és “poder desenvolupar el joc complet juntament amb col·laboradors com podrien ser hospitals, associacions o empreses que ens permeten seguir fent créixer este projecte tan social i alhora nou”.

L’equip d’Estefanía López també ha rebut el reconeixement d’institucions i empreses com la Universitat de València, el Banc Santander o Telefònica.

Últimas noticias

Contenido relacionado