viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Joves europees col·laboren amb els departaments de joventut i infància de l’ajuntament en noves experiències d’intercanvi a Alaquàs

L’acollida de joves europeus a Alaquàs s’ha convertit ja en una tradició que promou l’Ajuntament d’Alaquàs a través de la seua Oficina Eurodesk, per tal de posar en marxa d’iniciatives per fomentar l’intercanvi intercultural europeu entre els joves.

Un total de sis joves de diferents països de la Unió Europea així com de països socis a la UE es troben en estos moments a Alaquàs col·laborant amb els departaments de Joventut i Infància, com a pràctica dins de la seua experiència d’intercanvi. L’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, les va rebre com és habitual per donar-les la benvinguda i mostrar el seu recolzament.

Alessandra de Russia, Carla de Romania, Maria d’Ucrània, Natàlia de Portugal, Agatina d’Itàlia i Günel de Azerbaijan tenen edats entre els 22 i els 30 anys i estan ací gràcies al projecte Erasmus Plus de la Unió Europea, que els facilita una experiència intercultural i la possibilitat de compartir i viure experiències úniques.

Les joves reben classes de castellà a l’Escola de Formació de Persones Adultes Enric Valor d’Alaquàs i participen en els diversos recursos de temps lliure que ofereix l’Ajuntament com les Ludoteques Municipales, l’Espai Educatiu, el Centre Obert i el Centre d’Informació Juvenil. Col·laboren també amb els instituts Faustí Barberà i Clara Campoamor recolzant el professorat en la seua vessant de llengües i aporten també articles i notícies al Portal Europeu de la Joventut. Han col·laborat amb altres campanyes municipals com el Mercat Solidari, el Dia contra la Violència de Gènere, l’Escola d’Estiu i Apunta’t al Nadal.

L’Ajuntament d’Alaquàs a través de la seua Oficina Eurodesk i a través del programa Erasmus Plus de la Unió Europea, una de les accions estratègiques per fomentar la igualtat d’oportunitat entre els joves europeus –entre 17 i 30 anys- contemplat per a l’exercici 2014-2020. Les seues principals línies d’actuació són impulsar el creixement, l’ocupació i l’equitat social en l’àmbit de l’educació, la formació, la joventut i l’esport dins d’Europa.

L’Ajuntament de Alaquàs convida tots els joves del poble a viure una gran experiència com és la de viatjar i descobrir altres cultures europees. Tota la informació sobre subvencions i projectes europeus està disponible a l’Oficina Eurodesk del Centre d’Informació Juvenil d’Alaquàs (Av. Blasco Ibáñez, 57).

Últimas noticias

Contenido relacionado