martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Juniors M.D. Almussafes guanya el Festival de la Cançó del 2017

Els xiquets, adolescents i joves de Juniors M.D. Almussafes van tornar del XXXIII Festival de la Cançó Juniors de la Vicaria VII, celebrat el passat dissabte 1 d’abril a Alzira, amb el primer lloc baix el braç. El tema “Amb Tu mai perdem”, compost per l’equip d’educadors, va aconseguir la màxima puntuació, exactament la mateixa que el centre Jovades d’Alginet, amb el qual van compartir victòria. Feia setze edicions que els almussafenys no aconseguien guanyar aquest concurs i ho han fet, precisament, en 2017, any en el qual el centre celebra el seu 40 aniversari.

El passat dissabte 1 d’abril els centres juniors de la Vicaria VII, corresponent a les comarques de la Ribera Alta i la Ribera Baixa, es van reunir en el col·legi La Puríssima d’Alzira per a celebrar el Dia Juniors i el Festival de la Cançó d’aquest 2017, esdeveniment que va aconseguir reunir a prop de 500 persones entre xiquets, educadors i familiars en una jornada amb una temperatura plenament primaveral, la qual cosa va permetre desenvolupar a l’aire lliure quasi la totalitat de les activitats programades per l’organització.

El Centre d’Almussafes es va alçar amb la victòria en la trentena tercera edició d’aquest festival amb la cançó “Amb Tu mai perdem”, composta per l’equip d’educadors. Segons el seu responsable, Andrés Marzal, acudien a la cita “esperançats perquè ja portàvem diversos anys fregant el primer lloc del concurs, dedicant-li moltes hores a la composició, fins i tot començant de zero tenint cançons totalment finalitzades perquè no ens acabaven de convèncer”. Finalment, i després de setze anys sense aconseguir el preuat triomf, doncs l’última vegada va ser en 2001 en un festival que es va celebrar precisament a Almussafes, ho han aconseguit.

“Estem molt contents tots, xiquets, pares, consiliari, la parròquia i per descomptat els monitors”, explica Marzal, “sobretot perquè ha coincidit amb la celebració del nostre 40 aniversari com a centre i aquesta victòria suposa la millor manera de començar amb els actes per a commemorar aquest aniversari tan especial per al qual estem preparant moltes sorpreses que a poc a poc anirem explicant als veïns d’Almussafes”.

A causa d’un empat durant el procés de votació del jurat, no solament en punts sinó en la distribució d’aquests, aquest primer lloc va ser compartit amb el centre Jovades d’Alginet, que com marca el reglament també va oferir una cançó basada en el lema del curs 2016-2017, “Junts marxarem en equip”. En el cas d’Almussafes, segons els educadors, “aquest tema ens ha permés introduir frases en les quals hem volgut agrair tot el treball realitzat al llarg d’aquestes quatre dècades per tanta gent i el suport rebut per part de tot el municipi”.

Al matí, els més xicotets van gaudir d’un gran joc de proves en el qual van aprofundir en els signes d’identitat del moviment Juniors i els adolescents van visionar una pel·lícula que posteriorment van analitzar en grup. Posteriorment, i just abans del dinar, tots van compartir una eucaristia en la qual van participar els sacerdots d’alguns dels vuit centres participants.

Últimas noticias

Contenido relacionado