sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La CHJ dóna llum verda a la creació de l’accés de piragües en Santa Quitèria

La CHJ ha remès a l’Ajuntament d’Almassora l’autorització expressa per a la creació d’un zona dedicada al piragüisme en els voltants de l’antic Molí de Pedra, en el paratge natural de Santa Quitèria, així com la navegació d’embarcacions. El document permet l’esbrosse de la parcel·la 632 del polígon, fase prèvia a l’adequació del terreny per a possibilitar l’accés i a la instal·lació d’un contenidor per al magatzematge d’equipament esportiu, actuacions també autoritzades per la Confederació.

CapturaA tenor d’aquesta autorització, el consistori ha donat començament les gestions per portar a terme els treballs de neteja de la zona, que està previst que comencen en els pròxims dies. Cal destacar que totes les actuacions a realitzar per a la creació d’aquest accés es faran seguint l’establit en el PRUG (Pla Rector d’Ús i Gestió del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Miler) pel compliment del qual vetla el Consorci del Millars.

En aquesta mateixa línia, l’alcaldessa, Susanna Nicolau, presentarà davant la junta del Consorci un informe tècnic elaborat pel departament de Sostenibilitat que detalle les actuacions a realitzar sobre la parcel·la del Molí de Pedra i garantint que aquestes se cenyiran a les directrius marcades pel PRUG. Aquest document arreplegarà, entre altres, que els treballs d’esbrosse es duran a terme vetlant per la conservació d’espècies vegetals pròpies de l’espai natural.

Després de la retirada de restes vegetals, el departament d’Urbanisme començarà l’elaboració del projecte per a l’adequació del terreny, habilitació d’accessos des de la carretera i al riu i la instal·lació d’un contenidor per a les embarcacions, unes actuacions, segons estableix la *CHJ, hauran de ser finalitzades abans d’un any. El regidor d’Esports, Xavier *Trenco, s’ha reafirmat en el seu compromís de “aprofitar els nostres recursos naturals per a generar activitat, acostant el paratge natural als esportistes locals i a aquells que ens visiten gràcies a aquesta instal·lació”.

Així mateix, la Regidoria de Patrimoni, ha assegurat que estudiarà l’estat de les restes de Molí Pedra (també conegut com a Molí de Montserrat), actualment cobertes per la vegetació. La intenció del departament és posar en valor i difondre l’existència d’aquesta construcció històrica del segle XVIII perquè puga ser visitada.

Últimas noticias

Contenido relacionado