jueves, 25 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Fundació de l’Hospital Provincial reforçarà la recerca i formació en oncologia, oftalmologia i salut mental per a 2016

El president de la Diputació i de la Fundació de l’Hospital Provincial, Javier Moliner, va anunciar ahir que la fundació reforçarà la seua labor científica i investigadora en les tres especialitats del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló com són l’oncologia, l’oftalmologia i salut mental durant el pròxim exercici 2016. D’aquesta manera, la Fundació ha aprovat un pressupost per al pròxim exercici de 666.390 euros. Amb açò, la Diputació es confirma com el patró més important amb una aportació de 160.000 euros.
[pullquote align=”left” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]
Moliner: “Concentrem l’esforç de la fundació en recerca científica dirigida a millorar la qualitat de vida dels castellonencs”[/pullquote]

El president Moliner ha constatat que “es concentra tot l’esforç en l’activitat científica i investigadora, perquè volem més recerca, més resultats que ens situen a l’avantguarda de l’excel·lència mèdica. Contribuir a la millor qualitat de vida dels castellonencs també significa apostar pels nostres metges i per tot el treball de recerca a través de projectes de recerca i assajos clínics i de tota l’activitat formativa que desenvolupa la fundació durant tot l’any”.

Intensa activitat durant 2016
El Patronat de la Fundació ha donat llum verda a l’activitat prevista per a 2016, que engloba tant la part investigadora com de formació. En la part de recerca, el Patronat ha acordat la redacció del nou Pla Estratègic de Recerca que es vertebrarà entorn de les tres especialitats de l’Hospital Provincial. A més, es publicarà la tercera convocatòria d’ajudes per al Foment de la Formació i Recerca 2016 i es continuarà l’activitat amb diversos projectes de recerca i assajos clínics.
Quant als treballs actualment en marxa, en l’àmbit oncològic destaca la conclusió del projecte de recerca ‘Paper de la ressonància de cos sencer amb difusió per al diagnòstic i avaluació de resposta al tractament ablatiu amb radioteràpia de les oligometástasis de càncer de pròstata’. Aquest projecte ha finalitzat la inclusió de pacients i es troba en fase d’estudi estadístic que permetrà publicar els resultats durant 2016.
En l’apartat de formació, la Fundació mantindrà el seu paper rellevant a l’hora d’oferir estades als professionals del centre en hospitals de prestigi internacional i la participació en congressos així com en fòrums en els quals s’aborden els avanços mèdics.
Així mateix, es continuaran les diferents activitats per la promoció de la salut, amb la IX Campanya de Prevenció d’Ambliopia i altres anomalies visuals i la participació en les Fires de Salut dels municipis de la província que ho sol·liciten formalment.

Últimas noticias

Contenido relacionado