La Jana adjudica una obra de 65.000 € a la constructora de la família de dos regidors

L'administrador de la constructora és germà del portaveu de l'equip de govern de Compromís Àlex Vilanova i fill del regidor del PSOE Ismael Vilanova, que també forma part de l'equip de govern.

1319

Administrador de l’empresa Construcciones Ismael Vilanova SL (Font: Infocif)

Lucía Clemente: Presidenta del PP de La Jana

El Partit Popular de la Jana ha denunciat públicament la concessió d’una obra urbanística per valor de 65.000 € de pavimentació del nucli urbà de la localitat a un constructor que és familiar de dos regidors. La presidenta del PP Lucía Clemente ha declarat la incoherència d’esta decisió quan l’alcalde es presentava per Compromís a les eleccions sota el lema “volem un ajuntament més transparent, participatiu i dinàmic”.

Segons consta en la tanca que anuncia l’obra, valorada en 65.000 €, esta obra ha sigut assignada a l’empresa Construcciones Ismael Vilanova SL, l’administrador únic de la qual és Raúl Vilanova Pla. Este és germà del portaveu de l’equip de govern Àlex Vilanova Pla i fill del segon tinent d’alcalde i regidor de festes i esports Ismael Vilanova Boix. L’expedient de contractació no consta com a publicat en el Portal de Transparència.

Construcciones Ismael Vilanova SL

L’empresa Construcciones Ismael Vilanova SL va ser constituida en l’any 1994, en eixe moment l’administrador de l’empresa era l’actual regidor del PSOE de La Jana Ismael Vilanova. En 2015 va traspassar l’empresa al seu fill Raul Vilanova, que és germà del regidor de Compromís Àlex Vilanova.

L’empresa del familiar dels regidors, amb seu social en el municipi, té com a objecte social la promoció, construcció i reparació d’immobles en general, així com la urbanització de terrenys i similars.

 

Un consistori amb falta de transparència

Lucía Clemente ha assegurat que “malgrat que Compromís i el PSOE van guanyar l’alcaldia sense ser cap d’ells el partit més votat, van entrar al consistori amb la promesa de crear la regidoria de transparència. Però incompleixen la Llei 19/2013, de transparència, accés a la informació pública i bon govern: no publiquen els comptes generals, ni pressupostos, ni els expedients de contractació”. La regidoria de Transparència està a càrrec del germà de l’administració de la constructora, Àlex Vilanova Pla.