sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’actor Juli Mira, serà el ‘culpable’ del vinté aniversari de ‘Cineculpable’ de Vila-real

El ‘culpable que l’engranatge del vinté aniversari del Festival Internacional de Curtmetratges ‘Cineculpable’ de Vila-real tire a rodar té nom propi: Juli Mira.

L’actor alcoià, amb una ampla trajectòria en teatre, cinema, televisió i doblatge i conegut per papers com el de Blasco Ibáñez en el telefilm’Cartas de Sorolla’‟ es posarà les emblemàtiques ‘manilles i apadrinarà una de les edicions més especials del certamen, que ja ha seleccionat els 36 curtmetratges que projectarà del 20 al 23 de novembre en l’Auditori.
Trenta-sis obres -26 en la Secció Oficial i 10 en la Secció Provincial- d’entre les 526 dels cinc continents rebudes enguany, que passaran a formar part de la història de ‘Cineculpable’ i que aspiren a coronar el palmarés, que es donarà a conéixer en la gala del 24 de novembre.
“Accepte el grau de culpabilitat amb totes les conseqüències”, ha assenyalat entre riures Juli Mira, durant la seua visita aquest dimarts a Vila-real, acompanyat per la regidora de Joventut, Gemma Gil, i la coordinadora de ‘Cineculpable’, Sonia de la Vega.
“És un honor comptar amb un ‘Culpable’ tan entranyable”, han destacat. Entranyable i amb vincles ‘culpables’, perquè Mira va ser un dels protagonistes del reconegut curtmetratge ‘Última sessió, de l’ondense Natxo Fuentes, projectat en l’edició de 2014 del festival vila-realenc.
El veterà actor Juli Mira (Alcoi, 1949), apadrinarà una edició de ‘Cineculpable’, que a més de pèl 20º aniversari destaca, pel seu rècord en participació: 526 obres rebudes de 30 països –un 10% més que l’any passat- i que repartirà 7.800 euros en premis en set categories.
Actualment, Mira, treballa en un projecte per a la nova televisió valenciana que prefereix guardar. Sí que s’ha referit a la situació actual del sector audiovisual valencià que, “sempre està partint de zero, com ara. Esperem que puguem arribar a algun punt”. També ha mencionat com ajuden a aquest sector propostes com ‘Cineculpable’, “Són imprescindibles, Festivals com aquest poden salvar la inquietud de fer coses culturalment importants”, hi ha conclòs.

Últimas noticias

Contenido relacionado