18:03 - viernes, 1 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament de València promou l’emprenedoria i l’ocupació en activitats econòmiques d’impacte social

La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha informat que la Fundació del Pacte per a l’Ocupació rebrà del Servef una subvenció de 290.000 euros destinada a l’“elaboració de diagnòstics i projectes experimentals en el marc dels de les subvencions per a Acords Territorials d’Ocupació i Desenvolupament Local Sostenible”.

Ha precisat Sandra Gómez que estos projectes “inclouen l’emprenedoria i les iniciatives locals d’ocupació en activitats econòmiques inclusives d’impacte social”. Algun d’estos ja s’ha iniciat, com és el cas d’Agrosolidaris, una acció de formació i ocupació en col·laboració amb la Fundació per la Justícia, destinada a la posada en marxa d’una cooperativa que permeta la inserció laboral de persones desocupades en l’àmbit de l’agricultura ecològica.

Sandra Gómez ha destacat que amb esta subvenció també es pretén posar en marxa, en col·laboració amb associacions i federacions empresarials, la Universitat i joves emprenedors socials, “accions de suport a la creació d’empreses en altres projectes relacionats amb el medi ambient, el reciclatge i la reutilització”. A manera d’exemple, ha citat el cas de “la recollida de ferralla en el barri del Cabanyal-el Canyamelar” i ha apuntat que esta acció “a més de crear ocupació i facilitar la inserció laboral, permetria regularitzar activitats que actualment es realitzen en l’àmbit de l’economia submergida i generen un conflicte social”.

Entre els projectes que ja estan en marxa i als quals anirà destinada esta subvenció, ha destacat Barris per l’Ocupació, “des d’on acostem a la ciutadania metodologies innovadores i eficaces en la recerca d’ocupació, per a apoderar la població local”. Segons ha explicat es tracta d’“una acció global quant a objectius de promoció de l’ocupabilitat i inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat”.

A més, ha indicat, “aspira a convertir-se en un model de referència de la col·laboració entre organitzacions, públiques i privades, que perseguixen finalitats similars, que combinen les oportunitats que oferix la conjugació de coneixements, mètodes de treball, recursos materials i humans, relacions i xarxes, experiència i trajectòria en l’acció”.

Així mateix, ha recordat que en suport a l’ocupació de qualitat en el turisme i altres sectors econòmics s’ha iniciat “una estratègia per a millorar la qualitat en l’ocupació en el sector turístic i altres sectors econòmics en col·laboració amb els agents socials”. Respecte d’açò, s’ha referit a l’estudi de l’OCDE Supporting quality jobs in tourism, que va presentar a València Jane Stacey el passat mes d’abril.

Igualment, la subvenció del Servef anirà destinada al pla Reactiva, per a la recuperació d’activitats econòmiques. Gómez ha explicat que l’objectiu d’este projecte és “la recuperació d’activitats empresarials viables i generadores d’ocupació que s’extingixen per causes alienes al funcionament de la mateixa activitat”. “Permet convertir el tancament d’una empresa en una oportunitat per a les persones emprenedores”, ha precisat i ha indicat que amb esta acció “es pretén posar en valor la transmissió empresarial com una via de manteniment i creixement de l’activitat econòmica”.

Es busca que el final d’una activitat, un negoci o empresa familiar es convertisca en una oportunitat per a una persona emprenedora que pense a donar-li continuïtat, amb l’oferiment d’assessorament a l’empresariat que cedisca la seua empresa i l’elaboració de diagnòstics de viabilitat, confecció del pla i, al seu torn, l’assessorament a les persones emprenedores”, ha precisat.

Últimas noticias

Contenido relacionado