sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó s’adherirà al pacte valencià contra la violència masclista

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó aprovarà demà la seua adhesió al pacte valencià contra la violència masclista, iniciativa que obliga a les administracions a complir unes directrius per a lluitar contra aquesta xacra social.

El ple municipal de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó aprovarà demà la seua adhesió al pacte valencià contra la violència masclista, impulsat per la Generalitat Valenciana. La regidora d’Igualtat, Francesca Bartolomé, ha explicat que aquesta iniciativa “ens obliga a complir unes directrius per a lluitar contra aquesta xacra social”, per la qual cosa espera que el Partit Popular i la resta de partits de l’oposició “se sumeixen i voten a favor”.

Algunes de les mesures que arreplega aquest pacte ja s’estan aplicant en l’àmbit municipal, posant l’accent principalment en la conscienciació dels joves, “perquè la solució a aquest greu problema està en la joventut, perquè són el futur i són els qui han de posar fi a les actituds masclistes, que acaben fins i tot en assassinats enguany, de 45 dones i 8 xiquets i xiquetes”.

De fet, aquesta setmana la Fundació Ana Bella està realitzant uns tallers de sensibilització en els tres instituts de la Vall d’Uixó, on una supervivent de la violència de gènere de 22 anys explica la seua experiència. Aquestes xarrades formen part de la formació contínua, que es realitza en els centres educatius sobre aquesta matèria.

En aquests dos anys i mig, també s’ha recuperat la col·laboració amb la Fundació Isonomía de l’UJI, que imparteix tallers sobretot en col·legis i instituts, i s’ha creat el primer pla d’igualtat intern a escala municipal, com obliga la llei des de 2010 “i el PP no hi havia mogut ni un dit per a adaptar-se i garantir la igualtat entre els treballadors i treballadores”.

Així mateix s’ha creat la figura de la tècnica d’igualtat, que no existia i que actualment realitza el seguiment de 36 dones de la ciutat que pateixen violència de gènere, al costat de Policia Local i Guàrdia Civil.

Últimas noticias

Contenido relacionado