21:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament de Vila-real comença les obres del cementeri municipal

L’Ajuntament de Vila-real ha iniciat ja la remodelació del cementeri municipal. Els treballs –inclosos des d’inicis d’any en el pressupost del 2017- permetran garantir i allargar la vida útil del recinte, gràcies a l’obtenció de 620 unitats d’enterrament, entre la creació de més de 400 noves i la remodelació dels espais ja existents, als quals se sumarà la rehabilitació del mur perimetral, la reparació de cobertes i la millora de voreres i zones per als vianants, a més de la reforma dels vestuaris del personal. Una de les principals característiques del projecte és la implantació d’una nova metodologia de construcció de nínxols que permetrà un estalvi del 50% dels costos.
La regidora de Cementeri, Rosario Royo, i el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, han assegurat que “el centenari és un dels empastres que ens va deixar el PP, que va deixar el recinte en una situació precària i lamentable i que nosaltres, des de 2011, hem anat millorant amb molt esforç, igual que anem a fer ara”.
Les obres han començat ja amb la construcció de 30 noves unitats en panteons verticals i seguiran amb la creació de 240 nous nínxols amb un sistema prefabricat de formigó i 144 unitats de columbaris. “En conseqüència amb la greu situació financera del consistori, hem optat per un nou sistema de construcció de nínxols a partir de blocs de formigó, completament homologat des de tots els punts de vista, que redueix els costos d’edificació exactament a la meitat del que ens costaria el mètode convencional; un nou sistema que incorpora una important component d’innovació, a més de la responsabilitat amb la situació econòmica local”, assenyala Obiol.
A més, tots dos representants municipals han destacat que, una vegada més, els treballs de millora i ampliació del cementeri els duran a terme empreses locals, “seguint la política d’aquest equip de govern” i demanen disculpes als veïns als qui aquesta intervenció puga causar molèsties, especialment en el dia de Tots Sants.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado