sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’AVT i l’UJI han lliurat els certificats d’adhesió al Codi Ètic del Turisme Valencià

El secretari de l’Agència Valenciana de Turisme (AVT), Francesc Colomer, i el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, van presidir ahir l’acte de lliurament de certificats d’adhesió a empreses i administracions que han subscrit el Codi Ètic del Turisme Valencià.
L’acte, emmarcat en el programa d’activitats per al foment del turisme ètic i responsable a la Comunitat Valenciana i desenvolupat per l’AVT i l’UJI, va comptar a més, amb la participació d’Adela Cortina, Catedràtica d’Ètica de la Universitat de València i directora de la Fundació ÉTNOR, i Marina Diotallevi, cap del Programa d’Ètica i Responsabilitat Social de l’Organització Mundial del Turisme (OMT).

“Amb el lliurament de certificats l’AVT vol reconéixer el compromís dels agents turístics valencians amb el sector en signar el Codi Ètic del Turisme Valencià (CETV) i avançar en el camí d’un turisme responsable”, ha explicat el secretari. La Comunitat Valenciana és pionera a impulsar, a través de l’AVT, un Codi de Turisme propi, recolzat per un sistema de compliment, que garantisca el seu adequat desenvolupament, un sistema de gestió que ha sigut desenvolupat pel grup de recerca en Ètica i Responsabilitat Social GERSE de l’UJI.
En aquest sentit, el rector ha agraït la confiança dipositada per l’AVT en la Universitat Jaume I “com a centre de referència i coneixement en la matèria”, ressaltant el treball realitzat per l’equip de treball encapçalat pel catedràtic d’Ètica Domingo García Marzá.
El Codi Ètic del Turisme Valencià adapta el Codi Ètic Mundial per al Turisme als valors que defineixen la identitat del sector turístic i els principis de conducta, que han de regir per als diferents agents turístics, inclosos administracions públiques, empreses, comunitats receptores i turistes.
El document estableix l’hospitalitat com a principi bàsic, que defineix l’actuació dels diferents actors del sector turístic, fent d’una característica pròpia de la societat valenciana el motor per a un turisme acollidor i responsable. L’hospitalitat del turisme ètic valencià es basa en els valors de cordialitat, inclusió, respecte, sostenibilitat i professionalitat.

Últimas noticias

Contenido relacionado