viernes, 19 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’escola infantil Sant Josep d’Almassora incorporarà adhesius antimicrobians per a garantir la higiene del recinte

L’escola infantil Sant Josep d’Almassora incorporarà làmines adhesives antimicrobianes en les taules que utilitzen els xiquets i en els poms de les portes per a evitar el contagi de malalties i millorar la higiene del recinte. Es tracta d’un paper adhesiu permanent recobert d’acrílic que no produeix risc d’al·lèrgia ni conté substàncies irritants.

La regidora d’Educació, María José Tormo, ha apostat per aquest film transparent de PVC polimèric que conté agents antimicrobians amb l’objectiu de minimitzar l’impacte de possibles contagis entre els alumnes. La composició de l’adhesiu redueix al 99,99% els següents ceps actius: escherichia coli, salmonel·la (Salmonella enterica), listèria (Listeria monocytogenes), estafilococ daurat (Sthaphylococcus aureus) i estafilococ daurat resistent a la meticilina (SARM).

La norma ISO 22196 confirma la seua acció contra els ceps en un espai que requereix un elevat grau d’higiene, igual que ocorre en hospitals, centres agroalimentaris o cambres humides. La durada del material és de fins a cinc anys, però depén de la freqüència d’ús o del trànsit de les zones en què s’utilitze. Així, un film aplicat en àrees de manipulació freqüent, com els picaportes, o de pas freqüent reduirà la seua durada.

El paper és resistent a agents químics i dissolvents com a alcohol, àcids diluïts i olis. De fet, manté les seues propietats antimicrobianes fins al cap de 365 llavats amb aigua, alcohol i lleixiu. Per açò, es pot desinfectar amb tots els mètodes de neteja convencionals, utilitzant accessoris no abrasius i productes de neteja, detergents o productes que complisquen les exigències reglamentàries del sector sanitari.

Tormo ha destacat que aquest film, que s’adhereix de forma immediata i permanent, serà determinant per a reduir els contagis de bacteris entre els més xicotets, sobretot en la zona de menjador de la guarderia. “Una inversió menuda, en aquest cas de 3.941,08 euros, pot frenar la propagació d’aquestes malalties que tant preocupen les famílies dels xiquets, a vegades exposats a agents externs en zones comunes que ara intentarem aplacar”, ha indicat.

En aquest sentit, el fabricant de les làmines garanteix que els nivells de desinfecció obtinguts amb aquest material són compatibles amb usos en zones d’alt risc d’infecció com a quiròfans, sales per a persones immunodeprimides i en àrees de neonatologia.

 

Últimas noticias

Contenido relacionado