jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El MAC consolida la seua aposta pel teatre de carrer amb nous espectacles nocturns a l’aire lliure

Mislata explica els dies per a celebrar una nova edició, la cinquena, del seu festival d’arts escèniques. El MAC consolida la seua aposta pel teatre i el circ de carrer, amb una cuidada programació i amb espectacles d’accés lliure i gratuït, distribuïts en diferents punts de la ciutat. Enguany, com a novetat, el festival reserva dos dels seus plats forts per a les nits del cap de setmana, amb les actuacions a l’aire lliure de Xarxa Teatre i la companyia Nueveuno. De l’11 al 21 de maig, les arts escèniques inundaran els carrers i places de Mislata.

Xarxa Teatre presentaran en l’amfiteatre de Felipe Bellver la seua nova i espectacular producció, Papers. Els de Vila-real segueixen fidels a l’estètica que els ha fet coneguts en els festivals de carrer de mig món i també pel teatre social, amb una tragicomèdia que narra les vivències d’un grup d’emigrants que arriba a un país desconegut. Açò serà la nit del dissabte 20 de maig. La del divendres serà el torn de la companyia madrilenya Nueveno i la seua Sinergia 3.0, un espectacle de circ contemporani que combina música, malabares i danses en una coreografia de gran plasticitat i sensibilitat.

Com en anys anteriors, el MAC torna a programar una selecta selecció de companyies de tot el país. La Tal (Catalunya), La banda de l’altre (Andalusia), Males Companyies (Euskadi), L’Espina (Aragó), Tiritirantes i Circk About It (Castella León) són algunes de les formacions foranes que passaran per aquesta cinquena edició i se sumaran a les valencianes Maduixa Teatre, La Furtiva o La Fam.

La majoria dels espectacles de carrer es concentraran els dies 19, 20 i 21 de maig, si bé les activitats prèvies començaran una setmana abans. Ho faran el dia 11, amb la presentació del festival i la inauguració d’una exposició que porta per títol 5 anys de MAC, que es completa a més amb un projecte d’art públic preparat per a l’ocasió pel col·lectiu Art al Quadrat. Aqueix primer cap de setmana es completarà amb l’actuació musical de Kimbala, el concurs de joves pintors, que enguany arriba acompanyat d’un espectacle de titelles d’Elisa M. Matallín o l’actuació dels alumnes del Conservatori Professional de Dansa de València.

El MAC 2017 explicarà també amb les batukadas de Kolier i Borumbaia, amb un taller de circ social a càrrec de la Finestra i un altre de teatre satíric que impartirà Xavi Castillo, a més dels ja clàssics Cafès del MAC, el punt de trobada entre els artistes i el públic.

Últimas noticias

Contenido relacionado