jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Manises comença hui la setmana de les lletres

Manises celebrarà del 2 al 7 de maig  la “Setmana de les Lletres 2017” organitzada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manises. Una setmana plena d’activitat centrada aquest any en la poesia, i més concretament en la del poeta valencià nascut a Oriola, Miguel Hernández, pel 75º aniversari de la seua mort. També es llegirà poesia valenciana, des de els clàssics com Ausiàs March fins als joves poetes més actuals.

Les activitats començaren en abril amb el lliurament  del IV concurs de dibuix per al cartell anunciador de la Setmana de les Lletres, en el qual han participat els i les alumnes d’Educació Secundària Obligatòria de 1r a 4r curs dels centres educatius de Manises. Enguany han participat un total de 145 alumnes. Quant a cursos, 43 alumnes han sigut de 1º de l’ESO, 30 DE 2º , 56 de 3º i 16 de 4º. Si parlem de centres educatius, han participat 5 alumnes de l’institut Rodrigo Botet, 7 de l’Ausiàs March, 50 del Pere Boil i 80 del col·legi El Carmen. El premi es va lliurar el 10 d’abril i la guanyadora del cartell anunciador de la Setmana de les lletres 2017 va ser l’alumna de l’IES Pere Boïl, Alejandra Tronchoni Herrera.

En relació a les activitats, durant tota la setmana, del 2 al 6 de maig a la Ràdio de Manises s’entrevistaran escriptors i es faran lectures relacionades  amb diversos autors.

Divendres 5 de maig a les 17.45 hores se celebrarà la Lectura pública a la Biblioteca Pública Municipal “Enric Valor”, amb poemes de Miguel Hernández i poesia actual en valencià que serà llegida per diverses persones i col·lectius de la ciutat de Manises.

Enguany la Fira del Llibre  tindrà lloc diumenge 7 de maig davant de la façana principal de la Casa de Cultura, amb música , tallers infantils, ràdio en directe i teatre de carrer. Des de les 10:00 i fins les 20:00 hores, es  podran gaudir de diverses activitats per a tots els públics. La inauguració oficial serà a les 11:00 hores amb l’actuació de l’Ateneu Cultural Ciutat de Manises. A les 12.00 h,  tindrà lloc la presentació del llibre «Los surcos del azar» de  Paco Roca. A les 12.30 hores Contacontes «Bibliotoca» a càrrec de «Más Percusión», i a les 18:00 h, teatre de carrer, concretament l’obra «Eco 21» a càrrec de Cia.Scura Teatre.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manises, Xavier Morant, vol aprofitar aquestes línies per animar a la gent a participar activament en totes aquestes activitats. «Durant la setmana tenim una molt bona oportunitat de gaudir de la nostra cultura ja que es trobarà  al carrer i a l’abast de tots i totes», ha afegit el regidor.

Durant la setmana de les lletres i en la fira del llibre, es farà una promoció en la qual per una compra superior a 10€, s’obtindran entrades gratuïtes per assistir a dues sessions de teatre a l’Auditori Germanies de Manises; divendres 12 de maig a les 22:30 h a  l’obra «004 licencia para cantar»  i diumenge 14 de maig a les 18 h per a l’obra de teatre familiar «Akäshia: el viatge de la llum».

Últimas noticias

Contenido relacionado