jueves, 25 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Marco exhibeix el potencial de Castelló com a ciutat per a invertir davant el teixit econòmic, social i polític de la Comunitat

Amparo Marco, ha presentat avui en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània, celebrat a València davant 300 convidats del món econòmic, social i polític de la Comunitat, les possibilitats que representa Castelló com a ciutat per a invertir i generar oportunitats de futur que “consoliden el canvi de prioritats polítiques cap a una major atenció a les persones i una gestió més eficaç i transparent dels recursos públics”. Marco ha subratllat que “2015 ha sigut el començament del canvi, un canvi en el qual tenim molts reptes de futur que anem a afrontar amb treball, amb il·lusió, amb honestedat i amb honradesa” i ha convidat “a invertir i a creure en Castelló, perquè Castelló val la pena. En aquest camí, el de construir un futur millor per a tots i per a totes, ens anem a trobar”.

Marco ha assenyalat els plans estratègics de ciutat, de turisme i de participació ciutadana que es contemplen en el pressupost de 2016 a més de l’elaboració del Pla General d’Ordenació Urbana, suspés des de 2008, com “algunes de les eines amb les quals des de la política local anem a guanyar el futur”. “Hem de saber el que som com a ciutat, amb les nostres febleses i fortaleses, per a crear sinergies a través de la cooperació amb València o altres ciutats, per a aprofitar les oportunitats que ens brinda la Universitat Jaume I com a motor de desenvolupament tecnològic o el port com a node nacional i internacional de transport”, ha defensat.

A més, ha presentat el pressupost municipal de 2016, el del Govern plural eixit de les urnes del 24 maig, com a compromís per a “consolidar el canvi”. En aquest sentit, ha recordat que és un pressupost que “no augmenta la pressió fiscal, que baixa les taxes, que reduirà l’endeutament en 20 milions respecte als 115 milions de deute heretat que ens va deixar el govern del PP, que pagarà 10 milions d’euros menys als bancs en interessos i en el qual les inversions es finançaran, fonamentalment, amb recursos propis”.

L’alcaldessa també ha ressaltat que els comptes de 2016 reflecteixen una aposta pel benestar social, per l’ocupació i la participació ciutadana com a àmbits prioritaris de l’acció de govern. En matèria d’emergència social, ha posat com a exemple l’augment d’un 120% de la inversió respecte a 2009, que es triplica la partida per a vals de compra de productes de primera necessitat (alimentació i higiene) i ha subratllat que s’ha incorporat una partida per a bonificar el transport públic per a aturats.

En ocupació, Marco ha anunciat el finançament d’un programa llançadora d’empreses de cooperativisme o l’impuls al Pacte Local per l’Ocupació a més del creixement de la plantilla municipal en places lligades a l’àrea de planificació econòmica, emergència social, normalització lingüística, mediació intercultural i interpretació dels signes per a persones sordes. I ha evidenciat el compromís amb la participació ciutadana amb mesures com “incrementar un 50% els pressupostos participatius el que permetrà que enguany els veïns i veïnes decidisquen la destinació d’1,6 milions d’euros”.

La primera edil ha aprofitat el desdejuni amb el teixit empresarial, polític i social de la Comunitat Valenciana per a fer balanç dels sis primers mesos de govern, en els quals han prevalgut l’austeritat i la reordenació del pressupost cap a una major cobertura social i l’ocupació. En aquesta línia, ha recordat mesures com la supressió dels escortes; la reducció d’un 30% del sou del sou de l’alcaldessa i del vicealcalde; la reducció dels cotxes oficials, la supressió de targetes d’autopista o la disminució del nombre d’assessors com a exemples de la nova política. També ha agraït el “esforç de la Generalitat” per saldar el deute que mantenia amb la ciutat de Castelló i ha assenyalat que en sis mesos el Consell ha “abonat 5,5 milions dels 8,8 que tenia pendents”.

“En sis mesos hem signat un protocol per a donar solucions davant els casos de desnonaments; hem signat convenis amb Iberdrola i Facsa per a evitar corts de llum i d’aigua a famílies amb pocs recursos; hem destinat més de mig milió d’euros al pagament de més de 1.300 ajudes al lloguer social, hem impulsat 16 projectes d’inversions sostenibles que van a suposar una inversió de 3,4 milions d’euros i al novembre vam reduir el termini de pagament a proveïdors a sol quatre dies”, ha dit Amparo Marco.

L’alcaldessa ha admés que no ha sigut fàcil implementar aquestes mesures després d’haver-se oposat amb un Ajuntament en el qual “els calaixos estaven buits, un pressupost esgotat en la majoria de les seues partides, l’emergència social sense pagar des de març, un deute de 115 milions i una pressió fiscal que ha augmentat un 52% entre 2006 i 2015”.

Malgrat açò, ha insistit que Castelló té un futur d’oportunitats al davant que “des de l’anàlisi, el consens, una administració sanejada i al servei de la ciutadania ens va a permetre guanyar aqueix futur”. L’alcaldessa ha conclòs manifestant “el seu orgull” pels 10 regidors que li acompanyen en la “aventura de governar Castelló, la meua ciutat”.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha sigut l’encarregat de presentar a l’alcaldessa de Castelló davant un auditori integrat per representants de les principals empreses de la Comunitat Valenciana, col·lectius socials i polítics, entre els quals es trobaven el president dels Corts, Enric Morera, consellers i conselleres, els alcaldes de València i d’Alacant, rectors com el de la Universitat Jaume I, etcètera. Puig ha destacat que el Govern d’Amparo Marco “ha sigut capaç de fer un gir de 180º cap a la ciutadania en sol sis mesos” i ha expressat el seu compromís que Castelló “comptarà amb el suport de la Generalitat, en l’àmbit polític, moral i també econòmic dins de la situació financera que afrontem”.

Últimas noticias

Contenido relacionado