martes, 28 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Marzà es reuneix amb diferents ajuntaments perquè s’adherisquen al pla Edificant

 El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, s’han reunit amb els responsables dels ajuntaments de Borriana, Borriol, Castelló i Vinaròs per a determinar conjuntament en quins casos s’acolliran al pla Edificant i, si és així, quines actuacions en matèria d’infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir del 2018.

En aquest sentit, en els quatre casos s’ha manifestat l’adhesió al pla Edificant. El conseller Marzà ha explicat que “estem mantenint reunions des d’ahir amb diferents ajuntaments per a explicar-los Edificant de primera mà i agilitzar les intervencions en matèria d’infraestructures escolars més urgents de les seues localitats. Amb les reunions de hui ja són huit els consistoris que es posaran a treballar colze a colze amb la Conselleria per iniciar els processos a partir de 2018”.

Per a iniciar les tramitacions dels processos de construcció de centres a partir del 2018, en el cas de Borriana s’ha decidit la construcció de l’IES Jaume I. Pel que fa a Castelló de la Plana, es faran quatre intervencions importants: la construcció del nou CEIP Vicent Marçà en els mateixos terrenys on s’ubica ara i la rehabilitació integral del CEIP Herrero, el CEIP Mestre Canós i el CEIP Elcano. A Vinaròs, es construirà de l’IES Vilaplana.

Cal recordar que alhora, la Conselleria continua, mitjançant el Servei d’Infraestructures propi, amb el tràmit del CEIP Jaume I de Vinaròs, que ha estat sempre una prioritat per a l’administració educativa del Botànic. Finalment, l’Ajuntament de Borriol continuarà treballant per aconseguir terrenys que en un futur permeten edificar un IES per a la localitat.

El conseller ha fet èmfasi en “la necessitat social d’aconseguir, entre totes i tots, aules dignes per al nostre alumnat. És per això que realitzarem fins a trenta reunions específiques en ajuntaments de les comarques de Castelló, i en total, en tot el territori, més de cent cinquanta”, i ha afegit que “les reunions de hui han sigut molt productives i avancen en la línia de prioritzar la millor educació possible, en les millors infraestructures possibles, per a l’alumnat de les comarques de Castelló”.

 

Últimas noticias

Contenido relacionado