domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Més de 3.500 policies locals treballaran coordinats amb altres efectius per a garantir la seguretat de les falles

Amb estes mesures i altres adoptades per diferents servicis municipals, com el de Mobilitat Sostenible o el de Sanitat, l’Ajuntament “treballa perquè les Falles siguen totalment segures”, tal com ha manifestat hui l’alcalde de València, Joan Ribó, en concloure la Junta Local de Seguretat. En esta reunió, s’han donat cita “per a prevenir i coordinar-se” els responsables de les Forces i Cossos de Seguretat que garantiran que les Falles es desenvolupen amb total normalitat.

L’alcalde ha recordat que el terme “seguretat” és molt ampli i implica molts servicis. Així mateix, ha destacat l’increment d’efectius i de treball que enguany s’ha fet en tots ells “perquè les Falles 2017 són especials, per ser les primeres que se celebren com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, perquè coincideixen en cap de setmana, i perquè dilluns 20 és festa a Madrid”.

Pel que respecta a la Policia Local, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha destacat que, a més de l’augment d’efectius, a partir del dia 15 de març s’establirà el CECOR. Este Centre de Coordinació amb la Policia Local estarà operatiu a la sala del 092, on en Falles treballaran 38 agents més dels que ho fan habitualment, que s’encarregaran de les telefonades que demanen un servici.

Per la seua banda, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha recordat que enguany el ban de Falles també recull normativa per a garantir la seguretat de la ciutadania com, per exemple, la relativa als mercats que s’establiran en una sola banda dels carrers. En este document també es vigila l’alimentació elaborada i discórrer de l’afluència de públic en zones com Russafa, on s’activarà el protocol d’emergències davant massificacions. Concretament, en esta zona s’afavorirà la circulació de persones amb mesures com, per exemple, deixar lliure de terrasses la via que connecta l’eixida del túnel de les Germanies amb els carrers enllumenats de Russafa, a les hores d’encesa.

D’altra banda, Pere Fuset ha assegurat “que hem de prendre consciència perquè, amb declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, cada vegada seran més els visitants i hem de donar respostes a les seues demandes”.

En este sentit, el subdelegat del Govern a València, José Vicente Herrera, ha assenyalat el reforç de la seguretat en les carreteres, amb grup d’una unitat especial de la Guàrdia Civil i de demarcació de carreteres “perquè tant l’arribada com la partida dels turistes es realitzen en condicions de màxima seguretat”. Pel que respecta, als grups reforçats durant les festes falleres, ha destacat que el de furts serà un dels quals comptarà amb suports”.

Últimas noticias

Contenido relacionado