martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Més de 700 esportistes participaran el diumenge en el duatló de la dona d’Alaquàs

Alaquàs celebrarà el diumenge 26 de març el III Duatló de la Dona, un event esportiu organitzat pel club de Triatló d’Alaquàs Triculpelat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alaquàs, la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana i Caixa Popular per promocionar aquest esport i commemorar el Dia Internacional de la Dona. Al mateix temps se celebrarà el III Duatló Vila d’Alaquàs en el que podran participar tant dones com homes i puntuable per la Lliga de Clubs Caixa Popular.

L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i el Regidor d’Esports, Fran Evangelista, s’han reunit hui amb representants del club organitzador per ultimar els preparatius d’este event esportiu. La primera edil els ha felicitat una vegada més pel treball que realitzen i per haver aconseguit un rècord de participació històric i ha valorat “l’esforç realitzat per este club en la promoció de l’esport”.

El Duatló d’enguany ha batut el rècord de participació. Més de 700 esportistes s’han inscrit en esta prova que per primera vegada compta amb un 33% de participació femenina, una dada important i destacable pel que suposa la participació de la dona en este tipus d’esdeveniment dissenyat com una clara aposta per la iniciació a l’esport del duatló i triatló, especialment pensada per a les dones i per a les persones que volen començar a practicar aquesta modalitat esportiva. De fet, gran part d’elles van ser debutants en aquesta modalitat que combina carrera a peu i ciclisme.

Destaca també la participació de professionals i esportistes experimentats que es desplaçaran fins Alaquàs per formar part de l’event i competir per millorar les seues marques i preparar la temporada que començarà aviat.

Un any més, el circuit transcorrerà pel centre de la ciutat i pel seu perímetre industrial i comptarà amb dues modalitats: Super Sprint per a homes i dones i Sprint per a homes i dones. La modalitat del Duatló de la Dona constarà d’una volta al primer segment de la cursa a peu de 2,5 quilòmetres, una volta al segment ciclista de 7 quilòmetres i una volta al segon segment de la cursa a peu de 1,15 quilòmetres. L’eixida masculina tindrà lloc a les 11:30 hores i la femenina a les 11:40 hores.

Pel que fa al III Duatló Vila d’Alaquàs aquest constarà de dues voltes al primer segment de la cursa, amb un total de 5 quilòmetres, tres voltes al segment ciclista amb un total de 21 quilòmetres i una volta al segon segment de la cursa a peu amb un total de 2,5 quilòmetres. L’eixida masculina tindrà lloc a les 9 hores i donat l’èxit de participació estarà dividida en dues parts per descongestionar l’eixida. A continuació tindrà lloc la femenina. El lliurament de trofeus tindrà lloc a les 13:15 hores.

Últimas noticias

Contenido relacionado